Espresso studio – cafea, ceai și porțelan

Prima dată ne-am întâlnit cu Ioan Sumedre la un atelier Caolin de turnat porțelan, atunci când mi-am făcut un fel de mini ceașcă toartă-less și despre care am și scris pe blog – aici. Recent am mai fost la un atelier de modelat vase din lut.

Practic festivalul și atelierele Caolin încearcă să aducă frumusețea și dragostea pentru creație mai aproape de public. Vă recomand cu mare drag să urmăriți pagina lor de facebook Caolinart pentru că ei organizează frecvent ateliere superbe de pictură pe ceramică, modelaj, desen, ș.a.

Coffentropy_espresso_studio_cluj_18

Tot din dragostea pentru artă și socializarea artistică a apărut cafeneaua culturală Espresso Studio, de Caolin – un loc unde se întâlnesc creatives din diferite domenii: actori de teatru, instrumentiști, artiști vizuali, organizatori de evenimente culturale, dar și freelanceri, IT people … în general oameni din mediile culturale și oricine vrea să își savureze cafeaua într-un spațiu liniștit, cu muzică bună și ambianță plăcută.

Dragostea pentru ceea ce fac oamenii aceștia se reflectă în orice element decorativ din local. Desenele de pe perete, materialele naturale, obiectele expuse cu grijă în spații dedicate – toate au o poveste și un scop aici. But wait, there is more. Ar fi doar o cafenea frumoasă și liniștită, dacă nu ar mai avea și acel magic touch – porțelanul. Am povestit pe insta stories despre dragostea mea pentru porțelan și …. la Espresso Studio, porțelanul este „acasă”. Ceștile pentru cafea și ceai, farfuriile, platourile, lingurițele, un skateboard si abajururile (!!!), până și  suporturile pentru șervețele – toate sunt făcute din porțelan.

Cafeaua care se servește aici este by YUME („vis” în japoneză), un brand local. Local, adică fix din Cluj. Boabele de cafea provenite din: Brazilia, Kenya, El Salvador, Guatemala, etc, sunt aduse la Cluj, prăjite și împachetate cu grijă. Se pot procura pungi pentru a savura cafeaua de specialitate acasă. Până îmi iau eu un espressor demn, rămân să savurez cafeaua aici.

Dacă vă place ceaiul, și acela este foarte bun – o selecție de infuzii  Kofi Ti: negru, verde, alb … sau chiar Masala chai în combinație cu lapte – chestia originală, nu siropul ciudat care pretinde a fi chai latte. Între timp au introdus și gustări raw vegane – fursecuri crocante (perfecte lângă cafea sau ceai) și batoane de ciocolată cu vișine, de la Delicii Sănătoase.

Concluzie:

Espresso Studio este un loc în care poți bea o cafea bunăăă, în liniște, ascultând muzică faină, admirând elementele expuse, dar și un loc de povești cu oameni dragi … sau chiar un spațiu superb pentru lucru și birou on the go. La partea cu lucrul din cafenea, aș adăuga o mențiune în stilul „let’s make bunul simț cool again” – cred că este de bun-simț să ai și consumație atunci când mergi să lucrezi într-o cafenea. La Beans & Dots, în București, îți taie robinetul cu wi-fi din oră în oră, dacă nu îți mai cumperi ceva.  Coworking is amazing, just keep in mind that everyone is working 😉

Also, Espresso Studio este și un spațiu unde se organizează ateliere creative.

Adresa: str. Baba Novac 27 (adică străduța aia mică din fața cinematografului Victoria… este partea liniștită a centrului, colț cu Brătianu)

Vouă unde vă place să beți cafeaua în Cluj?

Un răspuns la „Espresso studio – cafea, ceai și porțelan”

  1. […] Studio (LINK) – cafea bună (Yume – prăjitorie locală) un pic mai retras, liniștit, […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

%d blogeri au apreciat: