Experiența nordică hygge cu Nespresso

Hygge este despre atmosferă și experiență, este despre momentele călduroase petrecute alături de oamenii dragi, despre arome și gusturi speciale.

Pentru mine tot hygge sunt și momentele de liniște după o zi agitată de lucru sau tăierea de pe lista cu lucruri de făcut a ceea ce am îndeplinit, sentimentul după ce mi-am organizat planurile pentru ziua ce urmează… yepp, tot hygge sunt. Luna decembrie cred că își merită pe deplin titlul de cea mai hyggelig lună a anului, iar eu savurez fiecare zi pe deplin.

Introducere…

Am început anul 2019 cu un city break cu fetele în Copenhaga. Chiar dacă ziua-lumină este scurtă, chiar dacă am avut parte de o vreme mai mult ploioasă și gri, chiar dacă era frig, vânt și scump 😂, pot să spun că o bucățică din sufletul meu a rămas în acel oraș nordic superb. Am fost toată un zâmbet continuu. Mi-am promis că ne vom întoarce și asta urmează să facem la sfârșit de 2019, împreună cu Dima. Pretextul nostru este ziua lui Dima + vom sărbători Crăciunul acolo.

Atunci când aleg vacanțele „concentrate” și vreau să fiu cât mai relaxată în zilele respective, planificarea este cheia succesului. Mi-am făcut o cafea delicioasă, mi-am aprins o lumânare cu parfum de foc în vatră și am îneput să îmi schițez vacanța de săptămâna viitoare. Cafeaua mea este cu aromă fină de Kvæfjordkake, desertul considerat de nordici drept „cel mai bun tort” – cafeaua Variations Nordic Almond Cake (este yumm și povestim mai încolo despre tot ce ne oferă Nespresso anul acesta).

În fiecare iarnă…

… în preajma sărbătorilor, Nespresso lansează câte o colecție cu totul specială: de la arome deosebite de cafea, până la accesorii. Anul trecut au colaborat cu designerul India Mahdavi (responsabilă de multe lucruri faine precum galeria de la Sketch London) și colaborarea Nespresso este de o superbitate aparte. Încă puteți găsi ceștile și farfurioarele pe site. Sunt definiția eleganței: porțelan mat la exterior, glazurate lucios crem în interior. Eu le voi folosi doar pentru ocazii speciale ❤️

Colecția de anul acesta este la fel de frumoasă, iar procesul de creație din spate este de-a dreptul fascinant (da, m-am abonat la toate profilurile sociale Nespresso și le urmăresc fiecare postare cu o admirație de fan girl). Designerul de mobilier și sisteme de iluminat Louise Campbell este responsabilă de colecția Indulgent Nordic Moment. A început de la estetica formelor organice frânte caracteristice reliefului danez, straturile prăjiturilor și straturile unui espresso: de la negrul intens al băuturii până la auriul cremei, a schițat, tăiat și asortat cromatic fâșiile obținând un design simplu și reprezentativ în același timp. Capsulele pentru cafea, colecția Pixie de cești și cănile termorezistente Nomad – toate formează o colecție foarte frumoasă dpdv estetic, dar și funcțională, ca orice produs semnat Nespresso.

Cafeaua…

Răsfățul Nordic vine cu 3 sortimente de cafea în ediții limitate:

  • Almond Cake Flavoured: inspirată din desertul Kvæfjordkake (da, l-am căutat pe google, să știu ce voi cere în câteva zile), are un gust fin de migdale, cremă de vanilie, frișcă și bezele. Recunosc că aceasta este preferata mea și a mamei mele, așa că îmi voi face un stoc serios zilele astea.
  • Cloudberry Flavoured: are note dulci de gem de fructe și o aciditate ușoară, inspirată din gustul tartelor cu mure galbene ce cresc doar în tundra arctică
  • Nordic Black: aromă fină de cereale cu note dulci, fructate

Toate cele trei sortimente de cafea se pot prepara și cu lapte, ceea ce le conferă un gust mai dulce și „moale”. Noile sortimente se găsesc atât în magazine, cât și prin comandă online pe nespresso.com. Nu uitați că puteți să reciclați capsulele din aluminiu Nespresso într-un mod foarte simplu, cu ajutorul firmei de curierat. Când faceți o nouă comandă de cafea online, trebuie să bifați că doriți ridicarea capsulelor utilizate de către curier. E atât de simplu! Dacă locuiți în București, capsulele pot fi lăsate pentru reciclare direct în magazinele Nespresso, iar în cel mai scurt timp acest lucru va fi posibil și în punctul de vânzare Nespresso din VIVO! Mall Cluj.

În cultura nordică, momentele petrecute la o cafea sunt adesea acompaniate de conversații fermecătoare și de mici răsfățuri culinare. Cafea, liniște, luminițe și răsfățuri culinare – Hygge. Hygge este laitmotivul a ceea ce vreau să fie vacanța mea nordică de anul acesta ☕️

Processed with VSCO with e3 preset

Acum mă duc să îmi pregătesc conștiincios lista pentru Copenhaga cu toate târgurile ei de Crăciun. Dacă aveți recomandări pentru perioada aceasta, vă rog să le lăsați în comentarii ❤️

Un răspuns la „Experiența nordică hygge cu Nespresso”

  1. so lovely! I love everything about coffee and hygge! I read the book too 🙂 Have a nice time, Irina!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

%d blogeri au apreciat: