Instagram prinde contur și în România. Yay! Cred că v-ați dat deja seama cât de mult iubesc platforma aceasta, așa că am decis să scriu un articol despre ceea ce îmi place sau ceea ce detest cu pasiune la profilurile de instagram 🙂 Sper că nu va arunca nimeni cu roșii stricate după mine 🙂
DO:
- Fii creativ/ă: fie că folosești o tematică de feed, o schemă de culori, spui o poveste sau îți faci publicitate magazinului/site-ului/patiseriei, respectă-ți publicul.
- Editează-ți pozele. Aici nu vorbim despre photoshop și nu știu ce alte giumbușlucuri (atât de mult îmi place cuvântul ăsta – giumbușluc 🙂 chiar dacă nu se potrivește, dar ați înțeles voi), dar despre elementele de bază: contrast, luminozitate sau orientare. Instagram oferă toate tool-urile astea integrat și depui 0,05 efort, dar pozele arată bine.
- Cât de clișeu și dulcegăresc nu ar suna, dar .. Be yourself! Oamenii apreciază identități și personalități. Giumbușluc!
- Folosește #-urile potrivite și fă parte din comunitate. Astfel le permiți oamenilor să te găsească, cunoască și urmărească. Vezi ce # folosește comunitatea din care vrei să faci parte & use them. Mai multe la acest subiect a scris și Diana Solomon (click). Un alt sfat ar fi să separi # într-un comentariu separat sau la sfârșitul caption-ului. (Doar # scrise de tine la poza ta vor avea trimiteri)
Câteva profiluri frumoase pe care le urmăresc cu mare mare drag (sau dacă vă plictisiți, puteți să vedeți lista completă în categoria following de pe pagina mea): (click pe imagini și găsiți comentarii + link-urile aferente 😉 ) International blogs, creatives, pets, Bloguri românești :










(mai aveam pregătite încă 6 screenshoturi, dar risc să fac un articol kilometric)
DON’T
- Nu posta chiar orice ai prin telefon și nu face spam. Less is more!
- Te rog, nu participa la toate concursurile existente pe internet. Eu ador challenge-urile și îmi place să particip la concursuri, dar le aleg. Îmi plac concursurile creative, care îmi dau o temă și mă lasă să o abordez din perspectiva mea și folosind tematica și stilul feed-ului meu. Personal, urăsc spamul cu imagini regram-uite de pe nu știu ce pagină, care îmi și dau tag, pentru că trebuie să își crească ei comunitatea. EW! Sinceră să fiu, în 99% cazuri, le dau unfollow sau spam.
- Nu scrie link-uri în comentarii! Nu funcționează așa. Bun, funcționează doar de pe un calculator/laptop și oricum arată ciudat. Nu faci decât să încarci comentariul de sub poză și să distragi atenția într-un mod mai puțin favorabil.
- Puzzles! Oh, Lord! Astea le urăsc din toată inima! 🙂 Nu arată bine nici când deschizi profilul respectiv (pentru că orice poză nouă va distorsiona creația, no shit, right?), nici când impui followerii tăi să-ți scrolluiască 9-12 poze aiurea, tâmpite și fără sens, care ar forma un tot întreg. Just don’t!
- Revenind la #…. Nu folosi hashtaguri generalizate la absurd, cum ar fi: #instagram #dog #cat #music. (Eu folosesc câteva # care consider că mă reprezintă: #ilovecluj #viataincluj #localsmd (pentru Chișinău, totuși) #doodles #igromania sau cele tematice #alatarte (o patiserie franceză din Cluj) #14zileinstagram (challenge-ul care l-am acceptat în ultima vreme) #minimalculture, etc.)
- Follow 4 follow must die! A! btw.. câteva luni în urmă am aflat despre existența unor aplicații care te ajută să îți crești numărul de followers sau likes. Am trăit sub o piatră, i know 🙂 This is wrong on so many levels. Dar… oricum.. dacă vrei să îți deai seama de realitatea lucrurilor, profilurile pumped cu ajutorul respectivelor aplicații au și followeri ciudați (no name, cifre, caractere random – useri creați pentru astfel de aplicații). Se înțelege când numerele sunt crescute intenționat când din 3k followers conturile adună 15 likes la poze.. I mean.. serios?:) De ce?
Folosit corect, profilul tău de instagram poate fi o sursă de relaxare, creativitate, un portofoliu, meniu, catalog de produse, idei, colaborări, dragoste, fluturi în stomac, energie, tinerețe fără batrânețe și viață fără de moarte. Ok, nici chiar așa…I was just checking dacă mai este cineva atent :)) Ideea este că Instagram reprezintă o ocazie superbă de a te manifesta creativ sau chiar promova. Am scriu un articol despre Instagram for Business pe Instagramology. If curious, check it out!
Ce ziceți, facem un challenge? Cine e pe instagram? Let’s do this!
Lasă un răspuns