7 Balsamuri demachiante

De când am testat pentru prima oară o miniatură Eve Lom Cleanser, acum 2 ani, nu m-am mai întors la alte metode de demachiere.

Mic disclaimer: din start vreau să menționez că voi evalua doar „prestația” acestor produse. Nu sunt fana pseudo-cercetării ingredientelor pentru că nu cunosc contextul utilizării lor și cred că fiecare poate reacționa diferit la lucruri diferite. Nu sunt nici adepta 100% naturalului, așa că demachierea cu ulei de cocos nu mă impresionează (da, am încercat de multe ori, nu îmi place).

Las la sfârșitul acestui articol un video review cu toate produsele și cum le folosesc. Practic iau o cantitate cât o migdală în palme, o încălzesc și o masez ușor și plăcut pe ten și ochi. Bag mâinile sub un jet de apă călduță, emulsionez produsul și masez din nou. Acum este momentul când se va spăla o mare parte a machiajului. Asta nu fac uleiurile naturale – nu se transformă în „lăptișorul” acela demachiant, o etapă esențială în demachierea cu balsamuri.

Eve Lom este un produs fain, foarte lăudat, dar 100 ml produs costă în jur de 290 lei, așa că pot să mă abțin. Primul pe care l-am cumpărat a fost Clinique Take the Day off și de acolo tot double cleanse a rămas metoda mea preferată de demachiere. După folosirea balsamului, este obligatoriu să folosești un gel de curățare pentru a îndepărta resturile de produs, spf și make-up. Voi povesti la un moment dat și despre gelurile de curățare care îmi plac. Am căutat alternative pentru Clinique, pentru că uneori nu se găsește și am sperat să găsesc poate ceva mai ieftin, acum că foarte multe branduri au început să producă varianta lor. Așadar, la moment am 7 balsamuri demachiante (de dragul comparației și testării, că dacă nu aveam această platformă, mă potoleam la unul singur). Toate sunt cumpărate de mine și vă voi povesti despre ele în stilul „Top 7”, adică cel din urmă va fi cel care îmi place cel mai mult, cu linkuri și toate cele. Tenul meu este mixt/uscat/sensibil și nu am avut probleme cu nici unul din produsele de mai jos.

Bee Venom Cleansing Balm – Rodial – îl am dintr-o cutiuță Lookfantastic. Demachiază bine, dar mi se pare că îi ia mai mult timp să se descurce cu produsele pentru ochi. Asta înseamnă că trebuie să insist mai mult, produsul tinde să intre în ochi și să facă o peliculă blurry. Not a mega fan. (Preț 13 £ 20 ml, est. 100 ml – 340 ron)

Clean Break Cleanser – Avon Distillery – O formulă mai uleioasă, având ca prim ingredient uleiul de sâmburi de caise. Este un produs eficient, dar nu este cel mai eficient de pe lista mea. Poate avea un preț mai atractiv, fiind în jur de 60 lei (deși pe site-ul lor oficial este 79), dar ținând cont că are doar 50 ml, avem altele mai ieftine. Bonus points că are ambalaj din sticlă (Preț 50 ml – 61 ron, est. 100 ml – 158 ron)

Camomile Sumptuous Cleansing Butter – The Body Shop – produs bun, înlătură bine machiajul și este potrivit tenului sensibil. Bonus points că este ambalat în borcănaș de aluminiu. Îmi place acest produs, doar că mi se pare că lasă o peliculă ușoară pe ten și se emulsionează mai greu un pic. (Preț 90 ml – 78 ron, est. 100 ml – 87 ron)

Stripped Off Cleansing Balm – Nyx – nici nu știam că Nyx are un astfel de produs. Vreau să spun că se descurcă minunat cu demachierea. Dacă ne raportăm doar la acest aspect, este ieftin și bun. Nu îmi place ambalajul. Este dintr-un plastic mai subțire și este deosebit de enervant să îl închid, first world problems, i know. Are un parfum subtil și un miros chimic, de plastic, dar fiind un produs care se spală, pot trece peste acest aspect. Fabricat în Coreea și are cel mai mic preț pe care am putut eu să îl identific la un produs din această nișă. (100 g – 65 ron)

TOP 3

Slaai Makeup-Melting Butter Cleanser – Drunk Elephant – poate ar fi ajuns mai în față dacă ar fi avut un preț mai micuț, dar nu este o diferență semnificativă. Se descurcă foarte bine cu demachierea, vine la pachet și cu un booster de exfoliere, este mai uleios puțin, dar se spală ușor de pe ten. Sunt fană D.E și aș vrea să testez pe viitor mai multe produse de la acest brand. (Preț 110 g – 153 ron, est. 100 g – 139 ron)

Take the Day Off – Cleansing Balm – Clinique – Îmi place tare mult acest produs: de la miros, la cum se comportă. Este foarte renumit pe tărâmurile double cleansingului, fiind un produs clasic. Se găsește online (mai ieftin) și la Douglas, nu știu de ce Sephora nu îl are pe stoc. Ultima oară când mi l-am luat era și la preț redus. (Preț 125 ml – 149 ron, est. 100 ml – 120 ron)

All Clean Balm – Heimish – preferatul meu pentru că: miroase bine, demachiază excelent, este potrivit tenului sensibil (l-am folosit și în perioadele de acutizare a dermatitei periorale) șiiii are cel mai fain ambalaj: borcan cu capac-clapetă + linguriță. Sunt niște detalii mici, dar care fac diferența. Nu e tare cool că se găsește mai greu, fiind un produs Coreean. De obicei îl cumpăr când merg la Chișinău, dar l-am găsit și aici online. (Preț 120 ml – 98 ron, est. 100 ml – 82 ron)

De fiecare dată când postez despre balsamurile demachiante, îmi vine cel puțin o mențiune că această gamă de produse conține microplastic. M-am documentat un pic pe subiect, vă dați seama că nu vreau să moară peștii din cauza demachiantului meu. Ideea este mult mai complexă și este reprezentativă pentru ce se întâmplă online acum. Oamenilor le trebuie un dușman vizibil și dacă undeva cineva scoate o ipoteză, o luăm drept adevăr și o împrăștiem de colo-colo.

  1. Să începem cu faza că orice produs cosmetic este ambalat în ditamai borcanul de plastic, deci primul semn de întrebare ar trebui să fie acolo, nu să pretindem că suntem mari specialiști în ingrediente cosmetice.
  2. Microplasticele sunt particule vizibile de plastic, cum ar fi biluțele exfoliante din anumite scruburi, care poluează apele. Fibrele sunt o altă sursă de microplstice, așa că la fiecare spălare de haine, geci și pături aruncăm în ocean cantități importante de fibre sintetice (de fiecare dată când curăț filtrul uscătorului mă minunez de volumul de fibre care se ia de pe haine). Multe persoane caută „polyethylene” sau „PEG” la ingredientele unui produs și îl categorisesc drept microplastic. Nu este corect pentru că nu are o legătură. Polietilena este cel mai comun plastic și se găsește sub diferite forme și greutăți moleculare într-o mulțime de produse, nu doar cele demachiante.
  3. Nu încerc să apăr pe nimeni aici, dar nici nu vreau dramă inutilă. Este și ăsta un element de marketing și o groază de greenwashing. Nu neg impactul negativ a ceea ce facem cu planeta, dar haideți să ne orientăm energia spre lucruri care fac diferența, nu să scriem un mesaj că „ew, folosești asta, vezi că nu e bine” și cu asta să ne prefacem că am depus suficient efort.

Astea fiind spuse, aștept să îmi spuneți dacă ați încercat ceva de pe lista mea, cum vi s-a părut și ce alte recomandări aveți. Dacă lăsați și linkurile, și mai bine 🤗

Publicitate

5 răspunsuri la „7 Balsamuri demachiante”

  1. Avatarul lui Andreea Ionescu

    Chiar in weekend mi-a ajuns si mie comanda cu balsamul de la Avon. Imi era varianta cea mai comoda si la indemana pentru o orima incercare de demachiant de genu’. Me tenteaza de ceva timp, dar numai acum mi-am cumparat. Ce-i drept, nu imi permiteam sa dau atatia bani pe Clinique (daca nu imi place) si nici nu m-am interesat prea mult de alte branduri. Urmeaza sa il testez, dar cred ca o sa imi placa. Ma bucura mult ca nu mai am nevoie de alte accesorii pentru demachiant, demachiantul si dej’tele.
    Good to see you back pe blog! Sarcina usoara in continuare!

    Apreciază

    1. E bun și el, chiar sunt curioasă cum ți se a părea ❤ Mulțumesc frumos-frumos! Hugs

      Apreciază

  2. Avatarul lui Corina Tusinean
    Corina Tusinean

    Ma tenta metoda asta de prin iarna cand am descoperit ce e double cleanse-ul pe canalul lui Susan Yara. Am avut o tentativa de gasit alternative pe piata romanesca dar pe moment a fost overwhelming si am renuntat. Eu folosesc doar fard de ochi si rimel si ma intereseaza sa fie eficient in zona asta, iar din ce ai enumerat tu cred ca am vreo 2-3 variante.

    As aprecia tare o lista de sugestii de produse pr 2nd cleanse

    Mersi mult

    Also, sugestii de sunscreen pt fata care sa nu coste o avere ar fi tare apreciate 😛

    Apreciază

  3. Imi place super mult balsamul de la Clinique, pe care am pus manutele dupa mult timp de asteptare. E super-super! Am mai incercat varianta cu musetel de la TBS si ceva de la Pupa, care mi-au placut de asemenea si ele, dar nu ofera aceeasi experienta si senzatie cum o face Clinique Take The Day Off. O sa mai caut si alte variante, pentru ca imi place acest mod de demachiere.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

%d blogeri au apreciat: