Există domenii în care educația academică este absolut indispensabilă. Nu poți să fii avocat, notar, arhitect, medic (chiar dacă uneori se mai strecoară un pseudo-chirurg fără diplomă) fără absolvirea unei facultăți de profil. În industriile creative și IT, însă, e mai simplu. O hârțoagă nu îți garantează un job, iar lipsa ei nu te împiedică să îți găsești clienți faini.
Am început dintr-o pură întâmplare/hobby toată povestea cu designul grafic, poate voi reveni cu un articol despre asta la un moment dat, dacă este de interes. Am simțit nevoia, pe la începuturi, când m-am trezit „singură în fața dragostei”, de o direcție/linie de plutire. Pe internet simt că uneori e prea multă informație și dacă nu știi încotro te îndrepți… și de cele mai multe ori, nu știi, devine complicat. Am fost la un curs de Illustrator pentru începători la vremea aia care mi-a aranjat pe „răftulețe” noțiunile de bază.
Weekendul acesta am fost la un curs/workshop de design interior de la Designist, susținut de Martine Claessens. Mi se pare interesant subiectul, chiar dacă nu planific neapărat să lucrez în domeniul acesta, dar cred că educația continuă este extrem de importantă și că „tot iau eu ceva din asta” 😉
A fost tare fain și mi-a plăcut că s-a discutat atât despre lucrul cu oamenii/clienții și cum înțelegi nevoile lor, dar și despre materiale și stiluri. Mi-a plăcut că am făcut exerciții practice despre ceea ce am învățat, care chiar dacă ar fi părut simple, m-au scos din zona mea de confort și a fost tare cool.
Să vă dau câteva exemple: ni s-au oferit o serie de imagini din care să ne alegem ceva, preferabil cât mai departe de stilul nostru, din care să construim o paletă de culori. Eu am lucrat în iubitul meu Illustrator, dar lucrul acesta se poate face și în Photoshop, Power Point, Canva… și mai oricare aplicație are eyedropper și funcția de desenat pătrate 😂 După ce exersezi cu mai multe fotografii, promit că începi să vezi lumea „în palete cromatice”. Câteva ore mai târziu, am identificat poze în culorile respective, dar și stilistic să se potrivească cu imaginea inițială. Vă las aici câteva exemple cu ce am făcut eu:
A doua zi am mers mai departe. După ce am învățat despre stiluri clasice și etnografice am trecut la moodboard-uri mai aproape de realitatea designului de interior:
Am și „amenajat” un spațiu pentru un client ipotetic, inventându-i nevoi și hobby-uri 😂
Cea mai valoroasă parte din curs este, desigur, feedback-ul. Poți să stai să învârți imagini și să creezi moodboarduri până îmbătrânești, dar ai nevoie de o confirmare sau o schimbare de direcție de la cineva care chiar se pricepe și nu se bazează doar pe „nu-mi place așa” 😂
În concluzie, mie mi-a plăcut acest curs. Știu că se organizează în mai multe orașe din România, de câteva ori pe an, așa că dacă v-am captat interesul cu acest articol, cred că vă va plăcea workshopul.
Am filmat și câteva momente în vlogul săptămânal, așa că enjoy cu o ceașcă de cafea:
Lasă un răspuns