Cold brew – iced coffee simplu și yummy

Este vară (chiar dacă vremea de afară este contradictorie) și asta înseamnă că este timpul băuturilor reci. Dimineața nu renunț, nici dacă sunt 40 de grade afară, la cafeaua mea fierbinte.

Îmi place „trendul” cold brew-ului pentru că este super simplu. În primul rând ai nevoie de o râșniță bună. Făcusem un „studiu de piață” pe insta stories și mai multe persoane mi-au recomandat râșnițele manuale, ca și o variantă optimală calitate vs. preț.

Eu am acasă un adaptor pentru blender, care, spun ei, este pentru boabele de cafea. Nu este! Nu obții nimic uniform, se și încălzesc și este un mare haos. Recomandare mea este:

 • fie cumpărați boabe și râșniță (sau parazitați un prieten care are așa ceva, cum am făcut eu)
 • fie cumpărați boabe din coffee shop-uri, care vă oferă și măcinarea gratuit

Coffentropy_Bean_bros_The_barn_13

Știu cei de la coffee shops cum să prepare boabele. Dimensiunea particulelor trebuie să fie una destul de mare, chiar dacă sunt neuniforme, nu e o problemă.

 1. Am folosit 6 linguri cu vârf de cafea

 2. Am turnat 2 căni de apă rece filtrată (aproximativ 500 ml)
 3. Am lăsat să se infuzeze, în frigider, până dimineața

Am filtrat-o printr-o sită, după care printr-un filtru normal (se poate folosi și un șervețel de bucătărie) pentru a obține o băutură transparentă și delish.

Cafeaua pe care am folosit-o este de la The Barn (Berlin) trimisă cu grijă de băieții de la Bean Bros Co. Thank you guys, if you ever read this post ❤ Ei sunt un magazin online pentru coffee geeks + au în fiecare lună cutii pe bază de abonament cu diferiți producători mici de cafea. Livrarea este gratuită și coletele ajung la poștă.

Coffentropy_Bean_bros_The_barn_4

Eu am adăugat și puțin lapte vegetal. Încerc să consum mai puține produse de origine animală. În cafeaua fierbinte nu îmi place laptele vegetal, dar în cea rece, este tare nice. Preferatul meu este Rude Health cu cocos. Îl puteți găsi la Farmacia cu plante – aici.

Cutiile de la Bean Bros Co se găsesc pe site-ul lor oficial – aici. Btw, au un instagram absolut mega cool!

Ați încercat cafeaua preparată astfel? Da, știu că în cafenele există tot felul de mașinării complexe care fac cold brew-ul să pară rocket science, dar vă promit că și această rețetă este bună. Dacă veți căuta pe youtube metode de preparare, veți găsi ceva asemănător ❤

3 răspunsuri la „Cold brew – iced coffee simplu și yummy”

 1. Eu fac cold brew in special în sesiunea de vară, pt că e rapid, delicious și pot face o cantitate potrivită. Nu îmi iese tot timpul cum trebuie, dar tot delish e

  Apreciază

 2. Daaa, il iubesc. Eu fac o reteta de 100g cafea si 400 ml de apa. O voi incerca si pe aceasta. Mie imi place f mult cu apa tonica – Bitter schweppes. Yuuummmi

  Apreciază

 3. Nu am încercat. Pot fi 35 de grade afară, cafeaua tot fierbinte o beau, însă ideea cu cafea de la diferiți producători și cu abonament sună foarte fain.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

%d blogeri au apreciat: