Despre desene, Olivo si o colaborare draga

Știți deja despre afinitatea mea pentru cafea și localurile frumoase din Cluj. Dacă ați fost prin Cluj, pe Eroilor, sigur ați trecut și pe lângă Olivo (bistro-ul și chioșcul de alături). Au o cafea excelentă și, din punctul meu de vedere, este reprezentativ, dar nu tipic, pentru Cluj – un spațiu mic, cosy, agitat, ușor gălăgios, cu tavan înalt și design frumos.

Prietenia noastră a început când am primit propunerea de a scrie un articol pentru Ziarul lor Daily Cup – aici puteți vedea o firimitură din pagina scrisă și ilustrată de yours truly.  Am ales să scriu despre lupta, concurența, echilibrul între digital și analogic. Prea multă lume se plânge pe „era tehnologică” care nu face nimic decât să ne fure din comunicarea atât de prețioasă, dar eu nu sunt de acord. Putem dezvolta subiectul altă dată 😉

Coffentropy Olivo Cluj Cafea creta lichida

Iarna aceasta am venit eu cu propunerea de a desena pe geamul lor mare și atât de fain. A fost o provocare personală, în stilul „digital versus analogic” (se pare că am o pasiune pentru acest subiect). Eu sunt obișnuită cu my beloved Photoshop și tableta grafică, unde poți să tragi o linie de 10 ori și să nu vadă nimeni. Desenul în timp real, cu câțiva spectatori, în frig și pe un spațiu mai mare decât ecranul de 13 inchi a fost … interesant 🙂 Nu spun că este operă de artă și că sunt cea mai creativă persoană de pe planetă, dar a fost o experiență frumoasă și un rezultat care îmi place și acum.

Coffentropy Olivo Cluj Cafea

Mi-au plăcut tare mult și pozele pe care mi le-ați trimis pe soocial media, m-au făcut să mă simt oh so good and special. Referitor la desenul pe geam, îmi place și ideea că este efemer. Au trecut sărbătorile, s-au scos decorațiunile și geamurile au fost spălate.  Au rămas doar impresiile, amintirile plăcute și fotografiile.

Coffentropy Olivo Cluj Cafea desen geam

Acum, dacă stau bine să mă gândesc, primele sclipiri de desenat pe tablă / perete au fost prin 2012, când nu aveam nici cea mai mică idee că voi face asta mai serios cândva. Atunci am desenat un meniu pentru un restaurant în America, știți genul acela de meniu exterior, ca și o tablă, pe care am scris preparatele zilei și am desenat farfurii, scoici și crabi (seafood is the bomb). Mi-am inhibat tot timpul pornirile astea „creative” pentru că mi se păreau joacă de copii și nu o activitate pentru un adult. Da, se pare că eram babă comunistă în suflet. Anul trecut mi-am dat 2 palme și m-am lăsat purtată de astfel de activități infantile. Cred că mi se potrivește mai bine. Sunt mai fericită facând asta.

Concluzie:

Faceți ceea ce vă place, măcar din când în când. Propuneți oamenilor cu care rezonați să faceți chestii împreună și savurați procesul. Orice activitate, cât de ciudată, prostească și „dejaba” nu ar părea, mai închideți sonorul piticilor de pe creierul propriu și lăsați-vă purtați de starea de bine. Niciodată nu știți la ce poate duce asta 😉

Și dacă tot povestim despre frumos, vă las și linkul spre „10 cele mai frumoase cărți din biblioteca mea” ❤️

P.S da, puful de Pocă pe palton este senzațional

Un răspuns la „Despre desene, Olivo si o colaborare draga”

  1. Ce fain ai scriis. Mă rog! Nu e ca și cum am zis ceva revelator, but:
    1. Desenul a ieșit mega fain. Mie îmi tremură mâna ca pe vibr..bormașină =)) (oportunitățile de a face glume kinky nu trebuie ratate niciodată hehe) și se vede că a te lăsa mereu în baza digitalului nu te ajută să te autodepășești.
    2. Poza aia cu scaunul afară e genialăăă…de ce nu apare pe Insta, că îi prea șmecheră. Din ce am observat fotografiile d egenul ăsta au cel mai mar eimpact: când obiecte dintr-un context și le așezi într-un context total nefamiliar lor dai lovitura.

    Servuuus!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

%d blogeri au apreciat: