Balsam pentru buze – recenzie 7 produse

Ideea este următoarea: cred că majoritatea (like 99%) balsamurilor pentru buze de pe piață sunt marketing curat. Asta, însă, nu mă oprește nici pe mine 🙂 Eu caut un produs care să hidrateze și protejeze buzele în perioade reci sau fierbinți ale anului, dar să nu creeze „dependență”.

Astăzi vă voi povesti despre 7 balsamuri pe care le am în sertar. Le folosesc înainte de a aplica un ruj sau atunci când ies afară.

Coffentropy balsam pentru buze lipbalm benefit tarte kiehls occitane baby lips

eos (al meu este cu aromă de lămâie)

Renumitul e.o.s … după părerea mea este exemplul perfect în care „cute sells” 🙂 Era o propoziție în Micul Prinț „C’est veritablement utile puisque c’est joli” (este util pentru că este frumos) 🙂 Cred că acesta ar putea fi motto-ul companiei e.o.s 🙂 Balsamul are un ambalaj drăguț, aromă de lămâie și gust dulce. Acestea se pare că au fost suficiente pentru a crea toată faima pe care o are. Nu cred că face mai mult decât să protejeze buzele, pentru că nu am observat deloc un efect de hidratare on the long run. Poate am eu așteptări prea mari. Oricum ar fi, le puteți găsi aici la preț de 24-28 lei.

L’Occitane en Provence – balsam cu unt de shea

Balsam cu unt de shea este, din nou, foarte simpatic ❤ Ilustrațiile de pe ambalaj m-au și făcut să îl cumpăr, sincer. Nu am observat o diferență înainte de utilizare și după. Este perfect ca și bază înaintea folosirii rujurilor, în special a celor mate. Se dispersează ușor, nu are un parfum sau gust sesizabile. Basic stuff. Preț pentru full size: 35 lei. Se găsește în magazinele l’Occitante sau online – aici.

Maybelline – Baby lips Balm & Blush

Încă un candidat la titlul „cute sells” este și acest produs. Miroase frumos, ca și majoritatea produselor din această gamă și nu este scump. La aplicare colorează ușor buzele într-o nuanță subtilă de roz. Nu aș recomanda folosirea acestui produs ca și blush pentru că va conferi un aspect foarte ciudat tenului – lasă o urmă semi-uleioasă și mult prea slab pigmentată. Sigur, dacă ai tenul unei copile de 11 ani, ar putea fi potrivit, deși cred că exact aceasta este categoria de vârstă pentru care este creat acest balsam. Eu l-am cumpărat online aici la prețul de 16 lei.

Tonymoly – Mini lip balm

Nu sunt cea mai mare fană a balsamurilor pentru buze sub forma de borcănaș. Nu am tot timpul mâinile ideal de curate pentru a aplica produsul. L-am luat cu mine la birou și îl folosesc înainte să ies afară. Este drăguț și stârnește oleacă de curiozitate. Prețul lui este de 35 lei și se găsește în magazinele Sephora sau online aici.

benefit posie tint review kiehls coffentrpy lip balm

Kiehl’s Balm #1 cu aromă de Mango

Am scris o mini recenzie pe pagina de instagram @coffentropy despre acest balsam.  Îmi place pentru că protejează bine, este frumos parfumat și constituie o bază excelentă pentru rujuri. Pentru că este destul de dens, însă, aș recomanda să aplicați o cantitate foarte mică de produs. Cred că mă va ține o veșnicie pentru că are un volum destul de mare … și pentru că am mult prea multe balsamuri de buze. Nu îmi amintesc exact care era prețul (help me în comentarii dacă știți) și poate fi cumpărat din magazinele Kiehl’s.

Tarte Quench lip rescue – nude

Cred că această formă de prezentare este cea mai practică on the go. Acest balsam are o nuanță subtilă de roz nude, efect mentolat, deci dă senzația aia de buze mai plumped, are o strălucire umedă frumoasă și este balsamul pe care îl folosesc atunci când nu vreau să mai aplic ruj deasupra. Eu l-am cumpărat din Sephora USA.

Benefit – Posie Balm

Acesta este balsamul pe care îl folosesc în fiecare zi. Are o culoare roz deschis, parfum de trandafiri, se aplică super ușor și nu este foarte uleios, ceea ce îl face bun ca și bază pentru machiajul buzelor. Aplic prin mișcări de tapotare o cantitate mică de produs, după care aplic rujul. Ca și în cazul altor produse Benefit, acesta are un ambalaj adorabil. Se găsește în magazinele Sephora sau online aici la prețul de 95 lei.

Ideea este că majoritatea balsamurilor au ca și ingredient principal vaselina neutră. Cât nu ar spune companiile și „influencerii” că vaselina hidratează, nu este chiar așa. Într-adevăr are un efect protector foarte bun și nu lasă pielea să se deshidrateze, deci nu se usucă buzele..dar aceasta nu înseamnă că sunt hidratate cu ajutorul produsului. Sigur, pe lângă vaselină balsamurile de buze mai conțin și alte substanțe cu rol emolient, dar am vrut să clarific rolul vaselinei în toată povestea hidratării 🙂 Rolul de protecție în fața factorilor de mediu este cel mai important, din punctul meu de vedere. Imaginați-vă că aceste produse sunt practic o barieră de protecție între pielea sensibilă a buzelor și frigul de afară 😀

După ce am făcut pozele pentru acest articol, mi-am mai comandat încă 2 produse din această categorie. Cred că am o problemă serioasă 🙂

6 răspunsuri la „Balsam pentru buze – recenzie 7 produse”

  1. Poti sa iti comanzi linistita Bioderma

    Apreciază

  2. Chiar zilele trecute am pus o poza pe IG cu 3 balsamuri de buze pe care eu le am acum! Din cele mentionate de tine, nu am incercat nici macar unul :))

    Apreciază

  3. Deci… Suntem colege de suferință… Atâta doar că eu am descoperit balsamurile de buze alea ideale care chiar isi fac treaba 😁😁😁. Sunt destul de ieftine… Inainte sa zic de ele trebuie sa mentionez ca cele mai bune is alea 100% naturale. Deci balsamul cu menta de la Faunus Plant… E un vis nu costa mai mult de 8 lei cred… Siiii… Balsamul de la Jolie Cosmetics…. Deci 😍😍😍😍. Asta e perfect pentru iarna… Esenta de portocale cu ulei de migdale si alte chesti fancy si naturale pe acolo… Eee ce trebuie. Gasesti poze cu ele pe instagramul meu @hadasascrie. Te-am pupat 😘

    Apreciat de 1 persoană

  4. […] tot am postat un articol gigantic despre hăt 7 balsamuri pentru buze, am zis că ar fi bine să îmi mai iau unul 🙂 Brandul Aesop este încă o chestie de care mi-au […]

    Apreciază

  5. […] Dacă v-a plăcut acest articol, vă las și unul despre 7 (șapte, what) balsamuri de buze ❤ […]

    Apreciază

  6. multa vreme am cautat un balsam care sa si faca ceva pentru buze, nu doar sa stea la suprafata pielii si atat. Cautam ceva hidratant si care sa repare buzele crapate-asa cum sustin ca fac multe produse. Si dupa muult timp, am gasit: crema de galbenele. Functioneaza super super bine! Give it a try!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

%d blogeri au apreciat: