Mi-am cumpărat, în sfârșit, ondulator. Sunt super încântată de el și de buclele pe care le obțin. Am primit o sumedenie de întrebări pe instagram despre el, așa că m-am gândit să dezvolt puțin subiectul aici, pe blog. În continuare vă voi spune ce folosesc pentru îngrijirea părului: de la produse, la tools și accesorii.
Să vă povestesc puțin despre părul meu. Știu că puteți trăi și fără această informație deosebit de prețioasă, dar vreau să îi dau puțin context acestui articol. Am părul decolorat & vopsit, foarte des, dar foarte fin, deci sunt ca și o păpădie atunci când îl usuc cu foehnul 😀 Durează o veșnicie să se usuce și în prima zi după spălare arăt de parcă am îmbrăcat și dezbrăcat un pulover din lână 100% … de zece ori … consecutiv 😀
1. Produse de îngrijire a părului
Nu sunt pretențioasă la acest capitol pentru că nu cred în toate poveștile despre „regenerarea firului de păr”. Părul este ceva lipsit de viață, by default. Rădăcina, sau bulbul pilos, în schimb, da … trebuie îngrijit, dar părul pe care tot încercăm noi să îl trezim la viață este o mortăciune. Acum că am clarificat lucrul acesta, nu înseamnă că părul nu merită un pic de atenție. Într-adevăr, există soluții care îi conferă un aspect mai strălucitor, dens, voluminos, sănătos, etc. Nu folosesc foarte multe produse, pentru că mă mulțumesc cele pe care le voi descrie în continuare.
- Șampon uscat Balea pentru brunete – am mai scris despre el și aici, când l-am comparat cu cel de la Batiste. Concluzia rapidă este că îl cumpăr imediat după ce se termină sticla. Oricum nu exagerez cu șamponul uscat (ironic spus „șampon”) pentru că nu cred că va înlocui vreodată apa și șamponul normal 😀 Îl folosesc pentru a conferi un plus de volum, sau în zile în care nu am acele 2 ore să îmi usuc părul 😀
- „Serum” pentru vârfuri Balea Oil Repair Intensiv – toate produsele de genul „serum pentru vârfuri” sunt cam identice, din punctul meu de vedere. Am încercat Marocan Oil, Chi, Osis, L’Oreal, Avon, *ceva brand rusesc care nu mai știu cum se numea*, etc. Toate fac același lucru – netezesc firul de păr și îl încarcă ușor cu un fel de silicon. Rezultatul: mai puțină pufoșenie, mai multă strălucire și un aspect mai „sănătos” per total. Acesta a costat în jur de 13 lei la dm, miroase senzațional (ca și produsele pentru plajă de la Avon) și mie îmi place. Ideea este să folosești puțin, îl încălzești bine în palme și îl aplici pe lungimea părului și vârfuri. Uneori mai folosec ulei de argan (am uitat să îl pun în rând), dar uleiurile, în general, sunt ușor lipicioase. Acesta este mai plăcut.
- Fixativ Nivea Care & Hold 4/6 – fixativ ca fixativul 🙂 Îmi place că nu lipește părul și nu ai caschetă de fixativ în cap. În rest, miroase exact cum ar mirosi o cremă nivea amestecată cu „parfum de fixativ” 🙂
- Șampon & Balsam Le Petit Marseillais cu extract de măslin și lapte de acacia – la acest capitol aleg ceea ce mi se pare că miroase mai bine. Am cumpărat și șampoane scumpe, și din gama pro și mai ieftine. Ideea este că toate fac același lucru. Până acum nu am întâlnit un șampon spectaculos. Știu, însă, că sunt șampoane care nu mi se potrivesc pentru că irită scalpul. Am întâlnit atât șampoane ieftine, cât și scumpe care făceau lucrul acesta. Deci, why pay more? 😀 Ah, lucru important de menționat: îmi plac cele care fac spumă. Nu suport șampoanele care, poate sunt ele mai sănătoase, dar care îți dau senzația aia de păr încâlcit și atunci când îl speli. EW!
2. Tools (ustensile oare?)
- Placa pentru păr Vitek Cherry – cumpărată acum 5 ani. Este ok, funcționează. Se înfierbântă toată like crazy, dar, asta e. Nimic special de raportat aici.
- Ondulatorul Remmington Sapphire (link) – de la care am pornit această postare. V-am întrebat pe facebook ce părere aveți despre ondulatoarele conice și am primit doar recenzii bune. Am dat un search pentru „Remmington” și … mi-am ales ceva nici prea scump, nici prea ieftin 😀 Știu că nu este ceva de folosit în fiecare zi și nu am vrut să cheltui prea mult. Acesta costă până la 100 de lei și este fantastiiicc! Serios, nu mă așteptam să mă descurc atât de bine, într-un timp atât de scurt și să se și mențină buclele mai mult de 1 zi. Recomand cu căldură acest ondulator dacă vreți să încercați și voi un look asemănător cu cel din poza reprezentativă pentru acest articol.
- Uscătorul Babyliss (aici îl găsiți și pe roșu, how cool?) – și acesta este ieftin, în jur de 100 de lei, dar își face foarte bine treaba. Are 3 trepte de viteză și 2 de temperatură. Acestea sunt absolut suficiente pentru nevoile mele. Toate poveștile despre ioni nu mă pasionează. Eu caut lucruri simple. Oare îmbătrânesc?
3. Accesorii
- Elasticele „a la coardă de telefon” Invisibobble (aici) chiar sunt foarte bune. Eram foarte sceptică în privința lor, dar m-am înșelat. Țin părul foarte bine, lasă urme subtiiiile „de elastic” (dacă este să le compar cu elasticele normale, sunt la poli opuși). Am mai încercat și de la H&M sau Pepco. Sunt cam la fel de bune toate.
- Am și elastice normale de la H&M (7 lei setul de … multe) – nu au banda aia metalică distrugătoare de păr. Sunt ok, și le găsiți în diferite culori „naturale” care se contopesc cu culoarea părului.
- Peria Tangle Teezer – le-am bătut pe prietenele mele la cap până și-au cumpărat și ele. Acum este rândul vostru 🙂 Este genială, ge-ni-a-lă. Dacă aveți părul des și fin, aceasta este salvarea voastră. Ge-ni-a-lă! Nu știu ce magie neagră a adus-o pe lume, pentru că.. nici acum nu înțeleg cum poate un pieptene din plastic să descurce atââât de bine părul, fără să îl electrizeze. Nu trage de păr și … nu îmi explic mecanismul fizic prin care o perie atât de ciudată funcționează atât de bine. Vă zic, mie mi-a schimbat viața 😀
Buuun, acestea au fost chestiile pe care le folosesc în procesul de îngrijire a părului. Nu este nimic spectaculos, dar dacă și vouă vă plac lucrurile simple și fără prea mare tam-tam, vă recomand să vedeți despre ce este vorba 😉
Care este chestia fără de care nu vă puteți lipsi atunci când vine vorba despre îngrijirea părului?
Lasă un răspuns