Nespresso & Caran d’Ache – un parteneriat frumos (+giveaway)

Îmi place atât de mult când brandurile faine fac lucruri frumoase împreună. Am aflat despre parteneriatele pe care le are Nespresso cu braduri precum Victorinox, Velosophy sau Caran d’Ache acum câțiva ani și mi s-a părut o idee genială acest gen de colaborare. Practic, aluminiul din capsulele Nespresso este refolosit pentru a crea noi obiecte. 

Aluminiul – un material care poate fi reciclat la infinit

Se estimează că în jur de 75% din cantitatea de aluminiu produsă vreodată la nivel global este în continuare în uz. Aluminiul din recuperarea deșeurilor, comparativ cu produsul primar, necesită mai puțină energie pentru obținere. 

Nespresso și-a luat angajamentul pentru o dezvoltare durabilă prin circularitate, consum cu mare precizie și reutilizarea materialelor. Din luna august sunt disponibile pentru vânzare și la noi primele capsule realizate 80% cu aluminiu reciclat. La momentul actual acest lucru se aplică pentru sortimentul Master Origin Colombia, însă urmează ca în viitorul apropiat (până la sfârșitul lui 2021) toate capsulele Nespresso să aibă înveliș realizat în proporție de 80% cu aluminiu reciclat. 

Rata de reciclare a capsulelor la nivel global și la noi

Am rămas uimită să aflu că doar aproximativ 30% din capsulele cumpărate la nivel global sunt reciclate. Compania are peste 100.000 puncte de colectare în 53 de țări.

În România reciclarea este posibilă datorită unui partener local, specializat pe reciclarea aluminiului. Nespresso România a achiziționat un utilaj special care separă aluminiul de cafea și are astfel propria infrastructură de colectare și reciclare. 

Mi se pare că procesul este unul destul de simplu: atunci când plasezi comanda pentru capsule, accesorii sau orice de pe site-ul Nespresso, ai posibilitatea de a bifa și ridicarea capsulelor folosite. Eu apelez la această metodă de fiecare dată când plasez o comandă nouă, însă există și opțiunea de a duce capsulele la boutique-urile din București și Cluj. Mi-am cumpărat chiar și cutia specială drăguță pentru capsule folosite, până și ea este frumoasă și oh so aesthetically pleasing. 

Mica mea poveste cu Caran d’Ache

Acum 3 ani, în iunie 2017, noi cu Dima ne-am oficializat existența împreună și ne-am căsătorit. Am și documentat evenimentul într-o serie de articole pe blog – Căsătoria civilă. Primisem atunci de la nașii noștri un cadou cumva cheesy/simbolic/drăguț – un set de pixuri Caran d’Ache pentru, cum ne-au scris ei pe bilețel, “una dintre cele mai importante semnături” – cea pentru certificatul de căsătorie. 

De atunci tot folosesc pixul pentru semnat hârtii importante, contracte, scris morning pages (sau ce vreme a zilei o mai fi) – este tare fain, minimalist și galben al meu. 

Well, acum mai am unul – pe cel mov, al treilea din parteneriatul Nespresso & Caran d’Ache. 

… și despre giveaway *închis*

Am pregătit un giveaway drăguț pe feed-ul meu de instagram: click aici. Este despre sustenabilitate, metode de refuse/reuse/recycle pe care le putem implementa fiecare dintre noi – un fel de #nanoschimbări.

Puteți câștiga un stilou Caran d’Ache din aluminiu reciclat din capsulele Nespresso. Pluuus, pentru că îmi place atât de mult ideea asta, m-am gândit să adaug și ceva de la mine, câte un planner săptămânal Urban Tale. 

Acest articol este în parteneriat cu Nespresso România ☕️

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

%d blogeri au apreciat: