Construind „Noi” – ep.5 Rochia și pantofii de mireasă

Chiar dacă nu aveți nici un interes pentru rochii de mireasă, cred că acest articol o să vă placă … mai ales dacă sunteți (ca și mine) genul care își dă ochii peste cap la expresii de genul: „am dat 3000 euro pe rochia de mireasă, dar o dată în viață mă mărit!” 😉

Principala întrebare atunci când spui cuiva că te măriți este „și… și rochie ți-ai găsit?”. Eu mi-am găsit rochia într-o sesiune de useless scrolling pe internet, decizia a fost luată în 10 minute. Cât de iresponsabilă 😀

Coffentropy-rochie de mireasa-pantofi-nunta5

Eu niciodată nu am visat că voi avea o nuntă mare … Să reformulez! Nu am fost genul care își bate capul cu nunta de vis, și cu atât mai mult nu am contemplat ce rochie de mireasă aș vrea. Nu spun că astea nu sunt vise de visat, ci doar că eu nu le-am avut. Uite dacă mă întrebați ce casă vreau, câți câini și copii, aia știu, dar nunta și rochia cumva nu mi-au fulgerat prin minte.

Coffentropy-rochie de mireasa-pantofi-nunta4

Astea fiind spuse, după ce am fixat data nunții, m-am gândit că ar fi cazul să îmi caut ceva. Ideea mea inițială a fost să îmi găsesc o rochie din bumbac organic sau in, o pereche de sandale pe talpă plată și să call it a day, dar m-am gândit că voi fi cel mai „sărac” îmbrăcată de la nunta mea, așa că am renunțat parțial. Oricum cred că am fost printre cel mai „ieftin” îmbrăcate, dar despre asta mai târziu 😉

 

Cerințele mele pentru orice articol vestimentar, inclusiv pentru The dress, sunt: confortabil, drăguț, ușor, nu foarte scump. Tot răscoleam pinterestul și fetele alea superbe, în rochii din mătase mă făceau să mă minunez de frumusețea lor, dar în același timp mă gândeam că eu niciodată nu aș fi capabilă să stau perfect dreaptă și să mă mișc cu eleganța desăvârșită a unui spic de grâu … și pe tocuri de 15 cm. Eu am ales să îmi iau ceva care nu cântărește 15 kg, care nu mă restricționează deloc (!) în mișcare și care îmi permite să mențin tot evenimentul același aspect (adică să nu mă trezesc fără cordon și sandale la o bucată a serii, din cauza că mă strâng). Nici măcar voal nu mi-am pus și m-am rezumat la floricele albe în păr ❤

Coffentropy-rochie de mireasa-pantofi-nunta6

Rochia

Pe scurt, rochia mea este de la Chi Chi London, un brand … ieftin de rochii de seară. Am cumpărat-o de pe Asos. Da, Asos 😀 Când am plasat comanda mi-am zis că dacă îmi vine, fără să modific mărimea, rămâne. Mi s-a potrivit perfect, până și lungimea a fost ce trebuie. Prețul? 😀 Aceasta este partea mea preferată când povestesc despre rochie, pentru că a fost nesimțit de ieftină – 30 euro. 30 euro, adică aproximativ 130 de lei.

Coffentropy-rochie de mireasa-pantofi-nunta7

Bun, inițial rochia arăta diferit, dar planul meu era să îi adaug câteva elemente: dantelă, pietricele, mărgele, nasturi, încă un strat de tulle. Am vrut să le cos singură, dar am procrastinat m-a ajutat o prietenă de familie, care este mult mai iscusită. Nu am făcut un calcul să văd cât ar fi costat exact materialele și manopera, dar aș estima un 130 euro, adică 500 lei.

Coffentropy-rochie de mireasa-pantofi-nunta8

Sandalele

Dacă mă urmăriți de anul trecut, vă amintiți probabil și de mega epic failul meu cu sandalele. Dat fiind faptul că am cheltuit puțin pe rochie, am spus că vreau să am o pereche de sandale faine nude din catifea – my dream. Am găsit fix, dar fiiix ceea ce căutam la Chloe. Eram gata să plătesc 500 euro pe sandalele respective, dar nu le găseam nicăieri, pe nici un stoc, în nici o țară sau magazin online. Atunci m-am întâlnit pentru prima oară cu ideea că poți găsi absolut orice pe internet, dar nu și sandalele alea.

Coffentropy-rochie de mireasa-pantofi-nunta10

Dar într-o zi, s-a întâmplat „minunea”. Le-am găsit pe ceva site olandez, unde … trebuie să recunosc că totul părea prea bine să fie adevărat. Erau multe semne care îmi lăsau loc de interpretare: de la informații, la logo-uri, cum era formulat totul … „82 units in stock„, „best way shipping„. În fine, înțelegeam că mă bag într-o balegă mare cu ambele picioare, dar disperarea mea pentru sandale era prea mare. Nu voi lungi tare mult vorba. Imediat ce am primit un aviz de la poșta vamală (ceea ce însemna că acel colet nu venea din Europa), mi-am dat seama că trebuie să spun adio celor 100 euro. De dragul unei doze bune de râs, acestea au fost „sandalele” care au ajuns:

Coffentropy-rochie de mireasa-pantofi-nunta9

Pe lângă faptul că erau lăcuite, mărimea 40 (eu 36 am comandat), scria mare și cu HAUR pe ele – Monchino și pe talpă Louis Vuitton … erau din China și pe eticheta de livrare scria în chineză, of course.

Am ajuns acasă, am scris mail celor de pe site, mi-au răspuns în 3 săptămâni, după 7 mailuri din partea mea și îmi propuneau să îmi facă „big discount my friend on our website”. Nu știu de ce mi-am mai pierdut timp cu trimis mailuri, trebuia să scriu direct la protecția consumatorilor. Există entități în UE care se ocupă cu așa ceva, dar respectivii antreprenori știau că trebuie să răspundă după 30 de zile și fraiera de mine s-a lăsat purtată de val. Cel mai penibil din toată situația asta este că eu știu că nu este bine să cumperi de pe site-uri sketchy, care sunt semnalele unui astfel de site, dar … este ca și cu îndrăgosteala din clasa 5-a … îți dai seama că îți iei cercei care îți vor da cea mai oribilă alergie, dar este băiatul acela în paralelă de care îți place, și vrei să fii trendy 😀 Nici atunci nu a funcționat, nici acum. În fine, mi-am zis „uneori ești tare prostuță, Irina”, am renunțat la recuperarea banilor și mă bucur că am fost inspirată să cumpăr cu un card pe care nu mai aveam bani.

Dacă nu catifea, măcar bling-blingy să fie! 😀 Mi-am luat sandale simple, tot de pe asos, cu toc gros și foarte confortabile. Le voi purta și cu alte ocazii, cred că și la blugi se potrivesc, plus că și acestea au fost cam 35 euro. Sau 135 euro, cum îmi place mie să mă consolez 😀

Coffentropy sandale nunta

Concluzia: Dacă nu vreți să vă vindeți un rinichi (chiar dacă aveți 2), există alternative tuturor boutique-urilor de mariaj: Asos, Answear, Needle and Thread (un brand fenomenal de frumos și cu o calitate impecabilă, dar atunci, din păcate nu găseam o rochie albă, dar vă recomand să căutați și pe asos acest brand) …. just google „white maxi dress”, sau ceva de genul. Același lucru rămâne valabil și pentru pantofi. Aveți grijă, totuși pe ce site-uri alegeți să introduceți datele cardului 😀 Regula „If it’s too good to be true, it’s a scam” este axiomă!

18 răspunsuri la „Construind „Noi” – ep.5 Rochia și pantofii de mireasă”

  1. Toate articolele din seria asta au fost delicioase! Multumim, Irina :*

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc frumos ❤ Mai urmează 😀

      Apreciază

  2. “Ți-ai găsit rochie?” 😂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Eu am nunta acum in mai, si ce crezi? Mi-am cumparat rochia si pantofii de pe Asos :)) In total, 135 euro 😄 O sa am o nunta mica mica, doar apropiatii (nu sunt fana nunti din alea de nu apuci sa treci pe la toate mesele intr-o seara :)))
    Oricum, ai fost super finuta si simpla 😘

    Apreciază

    1. Mulțumesc frumos ❤ Succes la nuntă și have all the fun!

      Apreciază

  4. Imi dai incredere in alegerea pe care am luat-o privind rochia :), multumesc tare mult pentru ca ai impartasit experienta ta. Eu am ales o rochie pe care am gasit-o la MiniPrix, la unul dintre evenimentele lor dedicate mireselor. Am probat cred 10 in total, insa cand am pus-o pe mine s-a potrivit la fix, croiala, lungimea si ma facea sa ma simt bine si zambeam cu tot chipul in pozele facute sa le trimit unei prietene :D. Iar pretul… 180lei :D.
    Recunosc totusi ca mi-ai dat o idee foooooarte buna cu personalizatul. As putea sa adaug mici elemente care sa ii dea un farmec aparte.
    PS: tot de la MiniPrix mi-am cumparat in urma cu doi ani o rochie Chi Chi pe care am purtat-o la 3 nunti si de fiecare data am primit complimente pentru ea :).

    Apreciază

    1. Yaaa, long live discount stores 🙂 Felicitări cu găselnița 😀 Da, câte o margică pe ici-colo nu strică 😀 Spor și enjoy your day ❤

      Apreciază

  5. Ce frumoasă e rochia!! Și eu la fel m-am gândit ca tine, că vreau ceva simplu și lejer, să mă pot mișca în voie, să-mi vină ca turnată și să nici nu simt că o port. Am găsit rochia în primul magazin unde am intrat, dar n-am avut noroc să fie așa ieftină :))

    La început nu am vrut să o cumpăr, mi se păreau cam mulți bani la mijloc. Totuși, n-a fost nici 3.000 de euro cum ziceai tu, însă am luat-o de la un butic de mirese din P-ta Muzeului – deci poți să-ți închipui, prețuri de Cluj. Iar la comandatul online nu m-aș fi încumetat, că sunt mică de statură (1.57) + conformație de pară, așa că era un risc mare să nu-mi vină bine.

    În fine, după alte 2 luni de umblat prin magazine în căutarea unei alternative mai accesibile ca preț, mi-am dat seama că I’m running out of time. Plus că orice probam, comparam cu ACEA rochie. Așa că într-o zi m-am decis și aia a fost. N-am plecat deloc de la ideea că o dată-n viață mă mărit, merită toți banii, însă până la urmă a meritat, pentru că m-am simțit excelent în acea zi. Și cumva m-am împăcat cu ideea, a fost bine și a fost frumos.

    Apreciază

    1. Daa, e tare faină senzația aia de „i know it’s the one!” 😀 Bine că ai găsit-o și ai știut 😀 Că se întâmplă să nici nu o găsești 🙂 Și cum te simți tu în rochia respectivă este singurul lucru ce contează cu adevărat ❤

      Apreciat de 1 persoană

  6. Nu m-am gandit sa intru la Asos pentru rochie de mireasa…insa eu mi-am dorit mult sa probez si sa ma pot decide la ce model ma va avantaja.
    Nici eu nu am platit mult pe rochia mea, insa a fost in bugetul meu impus pentru ea, iar asta m-a bucurat mult. Nu inteeleg de ce unele fete dau o galagie de bani pe o rochie…pe care o vor purta o zi! E adevarat, fiecare cu nebunia si dorintele ei..insa vad ca multe din ele le vand dupa…

    M-am decis repejor la rochia mea si iti spun sincer…ca desi poate mi-ar placea acum, dupa ce totul s-a incheiat, o alta rochie, alt gen si alt model…cred ca tot la rochia mea m-as intoarce. si cred ca toate miresele suntem asa!

    Apreciază

    1. Daa, și eu mă gândeam că aș putea să îmi comand câteva, să probez și să returnez ce nu mi se potrivește 😀 Un fel de „at home” salon de mirese 😀

      Apreciat de 1 persoană

  7. Avatarul lui Andreea Mihalache
    Andreea Mihalache

    M-ai inspirat cu alegerea rochiei de pe Asos sau alte site-uri de genul. Am sa caut si eu pe acolo, ca nici pe mine nu ma lasa inima (si bugetul) sa dau mii de euro pe o rochie pe care o port o singura data (si care oricum se face cam varza ca te mai calca unul, altul pe rochie, o tarai pe jos, versi chestii pe ea :))). Mi se pare o aberatie asta, dar well… fiecare cu pasarelele ei. :)))
    P.S. Super tare seria asta despre nunta! :*

    Apreciază

    1. :)) Până și H&M a băgat acum ocasionwear .. ce-i drept sunt cam urâțele 😀 Dar și Mango avea rochii faine 😉
      Mulțumesc ❤

      Apreciat de 1 persoană

  8. […] ep.5 Rochia și pantofii de mireasă […]

    Apreciază

  9. Eu te urmaresc de mai demult pe Instagram, nu stiu de ce doar azi ti-am descoperi blogul. You’re so going in my blogroll, girl! ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com