Construind „NOI” – ep.4 Decorul pentru nuntă

Voi începe cu un mare și frumos mulțumesc pentru ajutor, dnei Muntean! Pot să spun eu că am făcut totul singură, dar fără persoanele dragi care m-au ajutat, nu m-aș fi descurcat sub nici o formă. Dănuța (little sister) și Mariana, vă mulțumesc și vouă, sunteți două scumpe și vă pupăcesc! 

Menționez că nunta noastră a fost într-o seară de sâmbătă, 9 septembrie 2017. Locația – Villa Drago. Căsătoria civilă am avut-o în iunie la Cluj (am povestit despre asta aici) . Cununie religioasă nu am avut deloc, deși părinții și bunicii nu au fost încântați, to say at least. Religia este o chestie personală și fiecare trebuie să își vadă de credința lui … sau de absența acesteia 😉

coffentropy nunta decor flori villa drago1

Fiind o nuntă în aer liber, cu pădurea la un pas de ringul de dans și râul la încă 2 pași, mi s-a părut potrivit să lăsăm natura în pace, pentru că în perioada aia a anului, Moldova este frumoasă, colorată, călduță și zorzoanele strică zen-ul. Totuși, am vrut să aducem cumva puțină atmosferă de sărbătoare cu unele elemente.

Poca – cireașa de pe tort

Să ne înțelegem, prima întrebare atunci când am vorbit despre locație a fost dacă ne lasă cu potaia la nuntă. Odată ce am primit răspunsul afirmativ, am plătit avansul 😀 Dna Muntean a muncit la floricelele din organza câteva nopți. O parte le-am folosit pentru brățările pentru domnișoare, o parte pentru butoniere și o parte – pentru zgarda Pocăi.

coffentropy nunta decor flori villa drago4

Planul meu era să îi cos 3 floricele pe zgardă, dar nu am reușit să fac asta, așa că le-am dat indicație fetelor să se descurce. Din hărnicie maximă și exces de zel, au cusut toată zgarda. Poca s-a metamorfozat într-o mega divă și toată nunta am chemat-o cu „Pițipoca” 😀

coffentropy nunta decor flori villa drago7

Oricum, a fost primul moment în care am pufnit în râs și am înțeles că va fi o zi bună. Putea să fie o ploaie torențială, dar dacă o vedeam pe asta cum bântuie cu eșarfa ei de divă, îmi trecea orice 😀

coffentropy nunta decor flori villa drago5

Flori

Seara înaintea nunții, noi cu Dima ne-am luat mamele și am mers la piața de flori (talchok, pentru cunoscători). De la ora 20.00 și până dimineața, funcționează piața de flori angro. Am fost, am cumpărat 2 portbagaje cu flori de tot felul.

coffentropy nunta decor flori villa drago3

Cel mai mult eu voiam floricele de alea mici albe, care nici nu știam cum se numesc. Genul acela care se adaugă în buchete ca și decor. Ca să vă ușurez existența, atenție – Gypsophila, așa am aflat că se numesc. Am avut nevoie de flori pentru: buchetul miresei, butoniere, decor mese, inclusiv pentru masa mirilor și pentru arcadă. În dimineața zilei de 9, am mers la Villa Drago cu florile, le-am scos, împărțit pe categorii și am început să asamblăm totul. Ideea este să ai suportul acela din burete nisipos pe care îl saturezi bine cu apă și înfigi florile în el. Căutați tutoriale pe youtube, cu siguranță găsiți, dacă vă pasionează subiectul.

coffentropy nunta decor flori villa drago9

Buchetul meu a avut un burete umed în interior, care l-a ajutat să se mențină proaspăt toată seara. Am legat panglica aia din catifea (pe care am căutat-o mult și bine pe e-bay), înainte să înceapă evenimentul. Dima a tăiat panglica 😀 😀 😀 Serios și literalmente.

Fotografii

Am printat fotografii și le-am împrăștiat în diferite locuri. Pentru că nu toți oaspeții ne cunoșteau pe ambii foarte bine, cred că a fost o modalitate de a ne spune povestea. Pe lângă poze am mai avut și mesaje cheesy-ish.

coffentropy nunta decor flori villa drago10

Pe mese …

… am avut câte un aranjament cu flori de sezon, în suporturi de la Ikea. Mi se par tare drăguțe și cred că s-au potrivit bine cu stilul nunții. Am cumpărat, tot de la Ikea muuuulte lumânări parfumate cu miros de înghețată de vanilie. Chiar mirosea frumos, dar subtil, în zona meselor de la lumânările respective, și seara au avut un farmec aparte – se asortau perfect cu luminițele de pe terasă. Cu feliile de lemn, mai mici și mai mari, ne-a ajutat tatăl lui Dima, mulțumim dl.Muntean 🙂 El s-a ocupat de găsire, prelucrare și șlefuire. Tot dânsul ne-a ajutat și cu arcada/rama din lemn, pe care am „înfășurat-o” cu stofă și de care am prins flori.

Mărturiile

Am cumpărat cutiuțe mici din carton kraft, ață și am făcut etichete mici cu data. Nouă ne place ceaiul, așa că am cumpărat frunze de ceaiurile noastre preferate: Earl Grey și Moroccan Mint, le-am cumpărat filtre (Mega Image) și am făcut câte 2 pachețele cu infuzie pentru fiecare cutiuță. A fost un gest mic, simplu și reprezentativ.

coffentropy nunta decor flori villa drago2

Brățările & butonierele

Acestea au fost făcute din floricele de organza de care am prins câte un ac de siguranță, sau o panglică și câte o pană verde, ca și pe invitațiile de nuntă.

coffentropy invitatie nunta design papetarie9

Cutiuțele cu „petale” biodegradabile au fost cumpărate pentru momentul acela în care „vine mireasa” 😀 Nu ne-au lăsat cei de la Villa Drago să le împrăștiem pe iarbă, though.

Păsările origami – epic fail

Am stat cu fetele 2 zile să pliem hârtie pentru păsări origami. Am făcut o cantitate destul de serioasă, bătături la degete și pungi sub ochi de la oboseală. Planul a fost să le agățăm de bârnele alea de lemn pe ață pescărească … să pară că „plutesc în aer” sau zboară. Le-am pregătit, legat și agățat pe un umeraș ca să nu se încâlcească. Ia ghiciți acum cum le-a pus tata în portbagaj? Corect! Cu nepăsare 😀

coffentropy nunta decor flori villa drago6

Au încercat fetele să le resusciteze din maxima încâlceală. Nu le-a ieșit. Au „eliberat” câteva și le-au împrăștiat prin iarbă. Nu cred că a înțeles cineva ce e și cu hârtia aia în iarbă 😀 Trebuie să spun că poza aceasta este absolut adorabilă ❤

Fotografii: Natalia Bostan

9 răspunsuri la „Construind „NOI” – ep.4 Decorul pentru nuntă”

  1. Ai avut fix tipul de nunta pe care l-as dori si eu in viitor,ceva simplu,frumos,natural,de bun gust si fara a fii nevoit sa cheltui o gramada de bani.Ma bucur ca publici aceasta serie de articole si sper sa le citeasca cat mai multi.
    Pe scurt esti geniala,keep going!

    Apreciază

    1. Aww, mulțumesc frumos, frumos ❤ ❤ Mă bucur că le găsești utile 😉

      Apreciază

  2. Probabil iți pun o întrebare mega impertinentă, dar dacă vei avea copii la fel nu îi vei boteza (că tot am citit de faptul că nu ați făcut cununie) ? Sorry dacă te-a deranjat întrebarea.

    Apreciază

    1. Salut, nu m-a deranjat întrebarea ☺️ Răspunsul este același și în cazul botezului.

      Apreciază

  3. Buna. Foarte drăguța idea cu diy a chestiilor de nunta, așa îmi doresc sa procedez și eu. Mi se pare mai original și din suflet 🙂
    Întrebarea mea la tine: de unde ai cumpărat rochia, de mireasa evident 😀 ?
    Keep up the good work 🌼🙋🏼‍♀️

    Apreciază

    1. Mulțumesc frumos, multă baftă 😀 Despre rochie vine articolul de mâine ❤ En detail

      Apreciază

  4. Nu stiu cat de pertinent sau relevant este pentru tine acest strop de info, daaar, acele mici floricele de se pun pe post de decor in buchete, mi-au servit mie drept copacei in ceva machete in facultate (arhitectura) si dupa ceva ore de cautari, prima data, le-am gasit sub numele… si uite ironia… floarea miresei! :)) De atunci si pana astazi, de fiecare data cand iau flori pentru casa, si mereu diverse tipuri/soiuri, iau si ceva fire de floarea miresei, este absolut adorabila ♥️
    Acum, in alta ordine de idei, dupa ce am citit toata organizarea si observat toata creativitatea pe care o detii, de ce pisici nu te ocupi de organizari de evenimente? :))
    Felicitari pt un eveniment superb si en detail, casa de piatra, oameni frumosi, si multe impliniri profesionale iti doresc! Ai un dar creativ pe care sper sa-l raspandesti peeste tot!

    Apreciază

    1. Daa, sau baby’s breath parcă … sau angel’s breath 😀 Ceva de genul i se mai spune în engleză 😀 Plus ele se și usucă frumos și le poți păstra așa pufoase cumva 😀
      Mulțumesc frumos ❤ Haha, nu știu dacă sunt suficient de organizată ca să îmi asum evenimentele cuiva 😀 Mai bine stau la biroul meu, cu scrisul și editatul 😀

      Apreciază

  5. […] ep.4 Decorul pentru nuntă (Chișinău) […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com