Construind „Noi” – ep.2 Căsătoria civilă

Despre logodnă am povestit ieri, iar următorul pas mic pentru umanitate, mare pentru noi a fost căsătoria civilă ❤ Whoop, whoop!

Dacă ești cetățeanul-tip: român cu buletin (de Cluj în cazul nostru), căsătoria civilă este piece of cake – foarte rapidă și simplă. Poate chiar prea simplă 😀

PAS 1:

Îți alegi data și ora pe site-ul primăriei (aici). How cool is that? Dacă aveți noroc de căldură, weekend și vreme frumoasă, oficierea căsătoriei va avea loc în Parcul Central – în foișor (sau, mai nou, Amfiteatrul din baza sportivă Gheorgheni). Noi am avut 😉

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_3

PAS 2: Acte necesare:

  • Certificat medical prenupțial (de la medicul de familie, dar cred că se poate face și în clinici private, nu m-am documentat prea mult). Medicul îți va cere să vii cu tema de acasă, adică un alt pachet de analize optimiste: VDRL/TPHA (Sifilis), anticorpi anti-HIV și radiografia pulmonară (Tuberculoză). Mă voi abține de la toate glumele tâmpite ce îmi trec prin minte. Aceste analize au termen de valabilitate de 14 zile!!! Este foarte important! Repet, foarte important! V-ați dat seama deja că eu nu am respectat data și m-am smiorcăit la Synevo să-mi facă analiza imediat și să îmi dea rezultatul de când sângele încă era în vene? 😀 Practic eu aș recomanda cu 12-13 zile înainte de ziua magică să vă faceți analizele, mergeți la medic și vă adunați restul hârțoagelor. Nu mă întrebați ce se întâmplă dacă analizele ies pozitive. Probabil nu se schimbă nimic, dar să fiți în cunoștință de cauză … i’m guessing.
  • Actele de identitate (original & copie) cu dovada reședinței în județul unde are loc căsătoria;
  • Certificat de naștere (original & copie);

 

PAS 3:

Cu 11 zile înainte de ziua magică, mergeți cu hârtiile sus-menționate la Primărie. Cu bold, roșu și fără diacritice, pe site-ul Primăriei scrie:

Casatoria se poate incheia dupa 11 zile de la data depunerii declaratiei de casatorie. (se socoteste atat ziua depunerii dosarului cat si ziua oficierii casatoriei).

Acolo doamna simpatică de la ghișeu vă va întreba dacă sunteți de acord să împărțiți bunurile și alte chestii tehnice de genul acesta. Ah, și numele.. atunci alegeți dacă vă schimbați numele, sau nu, sau sunteți atât de creativi că vi le băgați pe amândouă în buletin. Semnați. Gata 😀

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_12

PAS 4: Trecut-au 11 zile

Mergeți de mânuță în foișor (spre exemplu), cu 2 martori care se asigură că nu aberați și faceți glume proaste … și cu alaiul de părinți și prieteni … în fața lui Boc … sau alt reprezentant serios al Primăriei și, după 2 minute de speech, vă lasă să semnați pe certificatul de căsătorie. Bam! Simplu! P.S dacă ați avut inspirația să vă schimbați numele, acesta este momentul în care vă vor mutila buletinul.

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_5

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_6

 

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_1

Machiaj:

Nu știu cât de utilă vă este această informație, sper că nu v-am plictisit maxim, dar vă voi povesti puțin și despre ziua noastră magică. Dimineața m-am programat pentru make-up la studioul Gabrielei Popescu (aici). Multe fete preferă să își facă machiajul singure, i get that, dar trebuie să știți ce faceți! Machiajul făcut de cineva care se pricepe arată mai frumos, vă accentuează trăsăturile. Nimeni nu vă pune fard sclipicios albastru și ruj glossy mov pe față without your consent! 😀 Gabriela este absolut minunată și mi-a făcut un machiaj natural, care s-a menținut excelent toată ziua și a arătat frumos în poze. Mulțumesc, Gaby!

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_11

Rochie & Sandale

Rochia am cumpărat-o last minute, ca de obicei. Am vrut ceva simplu și confortabil. Găsisem fix ce căutam pe site-ul Missguided, dar livrarea și stocul limitat bitch slapped me. Am găsit soluția unde mă așteptam mai puțin – pe answear 🙂 Am găsit la ei rochia, în mărimea mea și la un preț redus. Win! Am căutat-o pe site, dar nu mai era pe stoc, în schimb am găsit una asemănătoare (aici). Sandalele erau de mai demult, de la Zara. Florile au fost de la o tanti din piață – best 3 lei ever spent! Știu că este o zi specială, dar asta nu m-a motivat să îmi distrug bugetul și să mor de foame câteva luni. Mai bine mergeți într-un restaurant fain cu cei dragi, decât să cheltuiți aruncați un pumn de bani pe rochii și pantofi. Stați să vă povestesc despre rochia de nuntă … Just wait for that! 

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_2

Coffentropy_casatoria_civila_cluj_foto_13

Fotografie & Save the Date

Suntem super mega norocoși că îi cunoaștem pe Raluca și Florin de la Rotund Perfect (aici). Ei sunt niște genii ai cadrelor frumoase și relației faine, fără să îți dea chestii de făcut și să te pună în situații ciudate. Noi cu Dima nu suntem oameni care iubesc să facă fotografii și momentele astea de „tandrețe pozată” sunt mega ciudate pentru toată lumea. Ei, nu! Rotund perfecții au făcut tot procesul atât de ușor că la un moment dat mă întrebam dacă au vre-un cadru 😀 Sunt faini, tare faini! Avem și fotografii pozate, dar nu trase de coadă, ci așa naturale și cute. Sunt mega impresionată și vă recomand cu drag să apelați la serviciile lor. Toate pozele din acest articol sunt făcute de ei. Pe site-ul lor găsiți la galerie și poze de-ale noastre, dar și alte nunți atât de frumoase. Video-ul Save the Date l-am făcut în altă zi, în liniște și cu Poca de lesă:

Irina și Dumitru | (un altfel de) Save the Date from RotundPerfect on Vimeo.

To be continued …

 

20 de răspunsuri la „Construind „Noi” – ep.2 Căsătoria civilă”

  1. Avatarul lui Alexandra Guraliuc
    Alexandra Guraliuc

    Ummm ok exact sandale de astea caut si eu pentru cununia civila ☹☹☹

    Apreciază

  2. Vai, cât de frumos! Filmuletul e absolut minunat! Și e genul de nuntă pe care mi-aș dori să o am și eu. Simplă, fără mult tam-tam și cu buchet de 3 lei de la tanti din piață. Sunteți faini toți 3, dar Poca e cireașa de pe tortul mirilor! Mi-a plăcut foarte mult articolul.

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) Mulțumim frumos. Stai că a fost și nuntă. Nu ne-am rezumat doar la atât, deși putea funcționa și așa foarte bine.

      Apreciază

  3. Oh well, nu ma asteptam sa fie atat de frumos si simplu. Simplu intr-un mod bun, prea multe chestii sofisticate in zilele noastre care ajung sa ne plictiseasca. Mult prea tare, chiar mi-a placut. Can’t wait to see what’s next ❤

    Apreciat de 1 persoană

    1. Și mai departe tot simplu a fost 😘😉

      Apreciază

  4. Wow, that video is dreamy, mi-a dat o stare de bine si mi-a pus un zambet mare pe fata. Sunteti foarte faini !!! Asa nunta imi doresc si eu, you did great!! De-abia astept articolul de maine despre papetaria de nunta.

    Apreciat de 1 persoană

  5. asa frumooos e totul! oaaaau

    Apreciat de 1 persoană

  6. […] 9 septembrie 2017. Locația – Villa Drago. Căsătoria civilă am avut-o în iunie la Cluj (am povestit despre asta aici) . Cununie religioasă nu am avut deloc, deși părinții și bunicii nu au fost încântați, to say […]

    Apreciază

  7. Aww my God ❤ Video-ul este… fără cuvinte! Mi-a plăcut enorm!

    Apreciază

  8. Ai fost superba in ziua cununiei!
    Imi place ca esti o persoana simpla si deosebita! Plina de creativitate si bunatate!

    Apreciază

    1. Iii, mă topesc! Mulțumesc, dear!

      Apreciat de 1 persoană

  9. Wow !!! So you !!
    Cozy and cute 💜
    Prea faini ați fost ! Clipul este minunat , parca m-am uitat la un trailer dintr-un film ! Superba rochița ta 💜 iar Poca – a piece of cake 🎀🐶💜

    Apreciază

    1. Aww, mulțumesc frumos, frumos ❤

      Apreciază

  10. […] ep.2 Căsătoria civilă (Cluj-Napoca) […]

    Apreciază

  11. Avatarul lui Lidia Croitoru
    Lidia Croitoru

    WOOOW!!! Ce cadre! ce frumos! acum și noi cu nunta, în pandemie. Va fi bine!

    Apreciază

  12. […] și ne-am căsătorit. Am și documentat evenimentul într-o serie de articole pe blog – Căsătoria civilă. Primisem atunci de la nașii noștri un cadou cumva cheesy/simbolic/drăguț – un set de […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com