Cosmetice naturale și BIO de pe Aoro

În ultima perioadă am ajuns să realizez cât de mult se mișcă industria produselor de îngrijire și înfrumusețare. Don’t get me wrong, mie îmi place acest lucru. Îmi place că există posibilitatea de a alege, că există diferite produse pentru nevoi diferite, inclusiv din punct de vedere financiar.

Totuși, lansări peste lansări, noutăți, formule reformulate și bugete imense … pe lângă poluarea informațională care ne afectează în mod direct pe fiecare, nu putem să ne prefacem că nu vedem ce se întâmplă cu mediul înconjurător. Planul meu este să limitez cât mai mult posibil numărul produselor pe care le folosesc, și unde pot găsi alternative mai prietenoase cu mediul și animalele, voi alege acea direcție.

Avem eu impresia (greșită) că produsele naturale, bio, organice sunt doar ulei de argan presat la rece și produse în ambalaje urâte. Pentru mine estetica unui brand contează foarte mult … chiar mi-am dat seama că aș plăti dublu pe o cremă, care are aceleași ingrediente, dar are un ambalaj mai frumos. Pe site-ul celor de la Aoro by Notino este o secțiune cu cosmetice naturale – „Bio” cu o mulțime de branduri faine, care au o politică etică mai bună cu mediul: de la ingrediente bune, naturale și crescute în condiții prietenoase cu mediul, până la ambalaje reciclate, din materiale safe. Eu mi-am ales câteva produse de la renumitul brand francez Nuxe.

Coffentropy_notino_nuxe_korres5.jpg

Nuxe – Reve de Miel. Ultra Nourishing lip balm (aici)

Dacă ați ajuns vreodată să vă uitați la beauty favourites pe youtube, sigur ați auzind povestindu-se despre Reve de Miel, indiferent că era un canal din America, Anglia sau Franța. Probabil cel mai renumit balsam de buze … și chiar dacă am câteva produse din aceeași categorie, curiozitatea mea a fost prea mare. Este un borcănaș din sticlă ce conține 15 g de produs cu un miros subtil de citrice și miere – delicios. Hidratează bine buzele, dar poate fi folosit ca și protecție pe timpul rece sau foarte cald al anului. Nu este lucios, nu are gust și se simte foarte confortabil pe buze. Dacă nu vă place varianta aceasta, știu că există și forma clasică de „ruj”, dar nu l-am încercat pe acela. Cred că merită toți banii, mai ales că probabil ajunge să îl folosești mult timp.

 

 

 

Nuxe – Huile Prodigieuse Or. Ulei uscat cu particule strălucitoare, pentru corp (aici)

Un alt produs ultra renumit Nuxe este acest „dry oil”. Nu înțelegeam termenul până nu am ajuns să îl folosesc. Nu sunt mega fană a uleiurilor pentru corp pentru că mi se pare că nu se absorb suficient de repede și devin lipicioase. Huile Prodigieuse se absoarbe aproape instant, lăsând pielea catifelată și foarte plăcut parfumată. Am ales varianta cu particule strălucitoare, dar cred că mai bine rămâneam la cea clasică. Pentru preferințele mele, sclipiciul are dimensiunea prea mare și este evident pe piele. Eu mă așteptam să arate mai mult ca și un iluminator, dar nu este tocmail cazul. Concluzie: uleiul este fain, dar nu cred că merită (deși arată superb în sticluță) prea multă atenție acesta cu sclipici. Abia aștept să vină timpul pentru tricouri, ca să pot folosi acest produs. Scrie pe sticluță că se poate folosi și pe față, dar nu mă voi aventura la așa ceva.

 

 

 

Pentru baie – Șamponul și gelul de curățare Nuxe Reve de Miel & gelul de duș Korres (aici)

Mirosul este absolut minunat! Mi-am dat seama că tot ce am folosit până acum cu „parfum de miere” nu are nici o șansă în fața acestor 2 produse. Plus arată frumos, păcat că baia de garsonieră închiriată nu este pe măsura așteptărilor. Produsele astea 2 sunt foarte gentle, nu usucă pielea și lasă un parfum subtil pe corp și păr. Sunt foarte yummy.  Gelul de duș de la Korres este și el absolut minunat și miroase extreeem de bine. Frezie, ceai alb și bergamotă – dragoste la primul sniff. Să îl încercați dacă aveți ocazia. Aș vrea un parfum cu mirosul acesta.

 

 

 

Voi ați încercat produse preponderent de origine naturală? Ce recomandări aveți?

4 răspunsuri la „Cosmetice naturale și BIO de pe Aoro”

  1. Eu am încercat gelul micelar demachiant de la Yves Rocher, acela verde care are în compoziție 93% ingrediente de origine naturală, cât și scrubul de la BCL Spa cu zahăr, miere și lapte. Sunt produse foarte faine♥

    Apreciază

  2. Folosesc produse cosmetice bio de la Weleda, Jason, La Dispensa si mai sunt cateva marci dar nu imi vin acum in minte. Le gasesc pe site-ul celor de la https://rfresh.ro/. Au multe produse si ai ce sa alegi. Dar cel mai mult m-au atras produsele de la Jason.

    Apreciază

    1. depre Weleda am auzit și eu lucruri bune 🙂 Dar uite, ei sunt cumva exemplul acela de produs bun, dar ambalaj așa … comme ci comme ca 😀 😀 i need beautyyy

      Apreciază

  3. De vreun an, folosesc doar produse netestate pe animale. Și încerc să fie cât mai naturale, bio, eco, vegane, prietenoase cu planeta. În plus, la fel ca tine, aleg ambalaje cât mai ochioase (deh, deformație profesională, după atâția ani în publicitate). Câteva favorite: The Ordinary, NIOD, Aesop, OUAI, Nala, NN, Kevin Murphy, DAYTOX.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com