E bine să faci bine

Despre medicii de la Asociația TAC știam din facultate și îi admiram în secret 😀

Există o mulțime de moduri prin care poți să faci lumea mai bună … și să te plângi că lucrurile stau prost nu este unul dintre ele. I’m on a mission să demonstrez că se poate, iar domeniul pe care mi l-am ales este – ajutarea animalelor.

Despre medicii de la Asociația Transylvania Animal Care știam de la facultate și îi admiram în secret 😀 (stalker alert). Sunt oameni cu o dragoste față de animale și o încredere în umanitate pe care eu pot doar să o admir.

„Cu cât mai mult cunosc oamenii, cu atât mai mult iubesc câinii” – acesta este citatul meu preferat … Oamenii sunt răi … și (din păcate) mare parte din cazuistica medicilor veterinari buni o reprezintă animalele neglijate, părăsite, maltratate din cauze pe care eu refuz să le înțeleg.

… totuși T.A.C își păstrează încrederea în oameni și îi și ajută, fiind prima Asociație de Medicină Veterinară Socială din țară. Chapeau bas!

Ei fac tot felul de tratamente, intervenții chirurgicale și campanii naționale de sterilizare cu prețuri mici și foarte mici, astfel încât oamenii și asociațiile de protecție a animalelor să își poată permite să aibă grijă de animalele lor. Vă invit să le citiți povestea și să le dați follow pe pagina lor de facebook pentru a afla mai multe. Îi felicit din suflet pentru ceea ce fac!

Medicina veterinară e scumpă. Pacienții noștri, niște scumpi, au buzunarele goale. La Bazar de bine, vindem ieftin lucruri donate de oameni buni, iar asta înseamnă că:
■ ne susținem munca zilnică și misiunea cu bătaie lungă: medicină veterinară pentru animale singure și oameni cu venituri mici.
■ cultivăm spiritul civic: invităm comunitatea să participe la tratamentul bubelor ei.
■ încurajăm refolosirea lucrurilor vechi și descurajăm, chiar dacă infim, fabricarea de obiecte noi și consumul poluant de resurse.
■ întărim un concept comercial isteț și valoros, larg răspândit în țări civilizate și aproape inexistent la noi: magazinul caritabil/charity shop.

De multe ori am văzut oameni care au o situație financiară deloc roz, dar care aleg să aibă grijă de un animăluț, iar atunci când este necesară vaccinarea sau chiar oferirea unui tratament, situația devine și mai complicată.

Medicina veterinară este, însă, scumpă. Cât nu ar spune unii că „pff, am dat 150 de lei pentru că s-a uitat la câinele meu”, credeți-mă pe cuvânt că este scumpă! Voi dezvolta subiectul acesta altă dată. Pentru a-și putea desfășura activitatea, asociațiile apelează la diverse metode prin care să-și adune fonduri. Cei de la Transylvania Animal Care au „Bazarul de bine” , unde vând chestiuțe pe care le au ei adunate sau pe care le donează oamenii.

În data de 12 august, la sediul asociației (str.Donath nr.46 în Cluj) va avea loc următoarea ediție a Bazarului de Bine, și eu le-am scris că vreau să merg să donez câteva lucruri. Vă invit să veniți să îi cunoașteți și să cumpărați cărți, papetărie, obiecte de decor sau beauty, etc. la prețuri pe care le decideți voi, pentru că toți banii adunați vor merge spre îmbunătățirea vieții pufoșeniilor.

coffentropy irina urban tale
Carnețele drăguțe și bestsellers de la Urban Tale

În loc să ne plângem că sunt prea multe animale fără stăpân și că nu există bani, haideți să încercăm să facem ceva bun în direcția asta. Este mult mai simplu decât ne imaginăm. Este ușor să fii bun și să ai grijă 😉

coffentropy tac irina
Un ceas de perete, boluri simpatice cu tortițe și o cană cât casa 😀

Voi lăsa câteva fotografii din care să vă dați seama ce am pregătit până acum pentru Bazarul de bine din 12 august. Sper din toată inima să veniți 😀 Vreau să ne cunoaștem 🙂

coffentropy carti giveaway reduceri
O mulțime de cărți extraordinar de frumoase. Vreau să le mulțumesc și editurilor cu care colaborez (și care sper că nu se vor supăra) pentru că mă ajută în acest sens. Sunt atât cărți nou-nouțe, cât și cărți pe care le-am citit și vreau să le mai citească cineva 😉

coffentropy irina sephora produse

Un portfard Sephora, creme pentru mâini și corp, exfoliant, set de eșantioane fancy shmancy, produse de beauty – toate noi nouțe și în căutare de proprietare 🙂 Reconosc că le-am pregătit pentru un giveaway, dar știu că așa vor fi de mai mare ajutor. Sper să mă înțelegeți și susțineți ❤

Ar ajuta mult și dacă ați da share evenimentului, paginii T.A.C sau acestei postări. Vă mulțumesc, sunteți awesome!

P.S Acum Urban Tale are site cu shop online – get them „Let’s make bunul-simț cool again” stickers sau „Niciodată nu este prea târziu să îți vezi de treaba ta” cană cât sunt pe stoc 😉

3 răspunsuri la „E bine să faci bine”

  1. Felicitari pentru initiativa! mi se rupe sufletul atat pt animalutele abandonate cat si pentru oamenii strazii. Cred ca nu este suficient doar sa ajutam animalutele ci este important sa ii facem sa constientizeze pe cei care le abandoneaza ca nu este ok.

    Apreciază

  2. Un articol interesant, mi-a placut! 🙂

    Apreciază

  3. Portfardul ala e suuuper fain !!! Mi-ar fi placut sa ajung la acest eveniment, dar nu sunt din Cluj 😦 Oare nu pot cumpara portfardul si banii sa mearga catre asociatie?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com