Cupa menstruala OrganiCup – ce? cum? de ce?

De când a început boom-ul legat de cupele menstruale, recunosc că eram foarte sceptică vis-a-vis de acest produs. Totuși, recenziile pozitive de pe interneturi m-au făcut foarte curioasă și m-am gândit să testez pe propriul … corp cupele de la OrganiCup.

Mi se pare ciudat că nu prea am găsit informații pe tărâmurile mioritice, așa că am zis că ar trebui să sparg gheața. Nu cred că menstruația este un subiect tabu și că nu trebuie să ne ferim să discutăm despre asta. Este un proces fiziologic absolut normal, care ni se întâmplă fiecăreia, lunar.. deci.. wtf 🙂 De ce să ne ascundem și să discutăm pe furiș despre asta? Acum, don’t get me wrong, nu îmi place nici extrema cu mândria supremă de a fi femeie și lipirea absorbantelor folosite pe pereții de la toaleta publică 🙂 Da, am văzut „semne de protest” de genul acesta și nu mai vreau să îmi amintesc …

Bun, revenind la subiect.

Ce este o cupă mentruală? O alternativă pentru absorbante și tampoane.

PIC_0003

Cum se folosește? Se pliază și se introduce cu ajutorul degetelor in the vajay-jay. Trebuie aranjată astfel încât să creeze un mini vacuum, astfel nu se va mișca nicăieri și își va îndeplini rolul de a capta toate secrețiile. Aici găsiți mai multe informații.

PIC_0006

Îmi place pentru că:

  • Odată ce ai prins ideea cum se folosește, este foarte sigură. Imaginați-vă că am folosit-o într-o zi când am avut antrenamente de kickbox cu sărituri și mișcări foarte energice și nu s-a întâmplat nici un accident neplăcut. Poți să faci sport, înot sau să dormi liniștită atunci când o porți.
  • Nu se simte, dacă ai introdus-o corect. Și da.. poți să urinezi atunci când o porți 😀 Also, „piciorușul” poate fi tăiat, pentru comoditate, eu l-am tăiat destul de aproape de bază și nu am întâmpinat nici o problemă.
  • Este muult mai curată decât am crezut eu. Sinceră să fiu, aceasta a fost principala mea temere, dar s-a dovedit a fi foarte clean. Atunci când o scoți trebuie să fii mai atentă, dar totul rămâne în cupă și verși conținutul în toaletă sau chiuvetă, și trust me.. nu te murdărești.
  • Datorită faptului că secrețiile nu au contact cu aerul, nu există nici o urmă de miros neplăcut în perioada „aia”. O altă chestie este cantitatea mult mai mică de secreții decât mă așteptam eu. Atunci când foloseam tampoane sau absorbante, mi se părea că it’s a bloody hell 😀 Am realizat că nu este chiar așa cum pare. În decursul unei zile (ziua 2-3 de ciclu), cupa se umple cam până la jumătate.
  • Poate fi menținută până la 12 h. În prima zi de ciclu, totuși trebuie golită mai des. Dacă o folosesc de dimineață acasă, este perfect okay până mă întorc seara. Oricum, nu este o mare filozofie, trebuie doar să vărs conținutul și să o clătesc cu apă călduță.
  • Este făcută din silicon medical neutru, deci este igienică și nu interacționează cu organismul. Riscurile Sindromul de Șoc Toxic este redus la zero, comparativ cu tampoanele.
  • Sunt Eco Friendly – dacă ai grijă să igienizezi cupa înainte de fiecare ciclu (prin fierbere) aceasta poate să îți servească toată viața. Imaginează-ți pentru un moment câte absorbante și tampoane folosești în perioada respectivă și ce impact au asupra mediului.
  • Costă 24 euro, ceea ce nu mi se pare mult, considerând faptul că se poate folosi foarte mult timp (Livrarea este aprox 5 euro).

PIC_0009

Pentru cine este potrivită? Pentru orice fată care nu are nici o „reținere” față de propriul corp. I mean, procesul de utilizare implică destul de mult degetele, dacă știi ce vreau să zic. Dacă nu ești chill cu propriul corp, ți s-ar părea ciudată chestia asta. Step 1: relax & love your body, fată dragă

PIC_0002

Chestii mai puțin plăcute:

  • Există o senzație ușor neplăcută atunci când extragi cupa. Totuși, cunoscând beneficiile, pot să trec peste aspectul acesta.
  • Vei avea nevoie și de un vas în care să fierbi cupa înainte de fiecare ciclu.
  • Eu am niște wild cramps în prima zi de ciclu și nu prea pot să suport nimic „intern” și uneori evit să o folosesc.

Concluzie: Eu sunt foarte mulțumită de acest produs și de când a ajuns la mine îl folosesc lunar. Vă recomand să îi dați o șansă și să încercați acest produs, motiv pentru care aș vrea să fac un giveaway – o cupă OrganiCup. Pentru a participa, lăsați un comentariu la această postare și voi alege unul în data de 30 iunie.

Am și un cod de reducere de 10% pe site-ul Organicup – „chalmers

PIC_0004

Dacă aveți întrebări, vă rog să nu ezitați să le scrieți mai jos 🙂 Aș vrea să cred că suntem o mini comunitate de fete deschise la minte, care nu se sfiiesc să spună lucrurilor pe nume.

Update: Sonia Vereș a câștigat Organicup-ul. Vă mulțumesc tuturor pentru participare și deschidere 🙂 Sunteți mi-nu-na-te ! Mă bucur enorm că suntem un mini girl squad aici ❤

hugs and kisses

50 de răspunsuri la „Cupa menstruala OrganiCup – ce? cum? de ce?”

  1. Îmi place foarte mult faptul că vorbești despre asta . I mean , trebuie să înțelegem că unele lucruri chiar nu au de ce să fie tabu. Chiar aveam și eu dubii referitor la cupe menstruale, dar m-ai convins to give it a try ;))

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, să știi că m-am gândit și eu la asta. Când eram mică îmi era mega rușine să merg la magazin să cumpăr absorbante.. gen mai cumpăram niște pufuleți și chipsuri, ca să nu sesizeze nimeni ce cumpăr acolo :)) În fine, ideea este că nu vreau să mai fie fete speriate cum eram eu 🙂

      Apreciază

  2. Avatarul lui Inteleptu Daniela
    Inteleptu Daniela

    Ma tenteaza sa incerc aceasta varianta!Pare putin „altfel” dar sunt sigura ca dupa cate folosiri e ceva normal!🤓

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, într-adevăr este mai „altfel” și nu știu dacă s-ar potrivi unei începătoare în ale ciclului :))) Este mai stresant la început.. dar prinzi ideea pe parcurs și nu mai este creepy 🙂

      Apreciază

  3. Hey! Ma bucur foarte mult sa vad ca cineva din Romania vorbeste despre cupe menstruale 🙂 . Eu am o Moon Cup (marimea corecta) dar nu prea m-am inteles cu ea din pacate. Cred ca motivul ar fi ca siliconul e prea rigid si nu se modeleaza pe anatomia mea. Tie cum ti se pare siliconul de la Organicup? E usor de indoit sau opune ceva rezistenta?

    Apreciat de 1 persoană

    1. Sinceră să fiu, nu am mai încercat alte branduri. Și la aceasta marginea este mai rigidă, dar cred că dacă ar fi mai moale, ar fi mai dificil de introdus … s-ar putea să mă înșel. Oricum, am văzut în ultima perioadă că apar o mulțime de variante și forme 🙂

      Apreciază

  4. yasssssss! finally cineva care s-a încumetat și la noi să vorbească despre asta.
    Am tot văzut reclame pe instagram la ea și am încercat să fac un mic research pentru că mi se pare tare faină ideea și am fost surprinsa să văd că nu găsesc niciun review românesc, apoi am văzut că ți-ai lua – o tu și abia am așteptat să văd ce părere ai.
    Bun, dacă până acum eram în dubii, m-ai convins că trebuie încercată!

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) yayy 🙂 happy happy. Mai târziu decât am promis, nici nu știu de ce mi-a luat atâta timp .. dar here it is 😀

      Apreciază

  5. chiar voiam sa las un comentariu si inainte de a ajunge la momentul cu giveaway )))
    Un articol foarte util! Chiar asteptam cineva sa scrie SINCER toate aspectele pozitive si negative fata de acest produs. Si cred ca ma regasesc in faza in care ai fost si tu la inceput (suspicioasa).. Insa acum as vrea sa o incerc si eu 😀 sunt veeery curioasa.
    p.s. a fost amuzant cuvantul vajay-jay 😀 i like your style Irina. keep on writing! ❤

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) aww, mulțumesc. Mă bucur că ți s-a părut util articolul. Spre asta tind 😀 Eu zic că merită să-i dai o șansă 😀

      Apreciază

  6. Probabil ca mi-as face și eu curaj sa încerc. Cu toate ca, mi s-ar părea un real exercițiu pana la fixarea corecta a cupei… adică as sta stresata, oare am pozitionat-o corect?
    dar multiplele beneficii cu un astfel de produs! ♡

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) știu ce zici, faza este că îți dai seama când este poziționată corect .. că practic dup ce o rotești pe acolo și se desface, este bine 😀

      Apreciază

  7. Eu chiar mi-as dori sa incerc una de cand mi-ai povestit, m-a facut destul de curioasa ❤️ Pls gift I o cupa

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) mai văd :)) Când reluăm antrenamentele?

      Apreciază

  8. Te urmaresc de ceva timp, atat pe instastory 😄cat si pe blog si imi place mult stilul tau si tot ceea ce faci. 😍
    Iar prin acest articol m-ai convins ca as incerca si eu aceasta cupa menstruala, daca e alternativa de a simplifica aceasta „perioada a lunii” i’m in 😄.

    Apreciază

    1. Yay, mulțumesc ❤ I know the feeling :))

      Apreciază

  9. Felicitari pentru articol, sunshine! Aflasem de existenta unui astfel de dispozitiv dar descrierea nu ma convingea deloc sa incerc asa ceva. You got me thinking 😁

    Apreciat de 1 persoană

  10. Ce fain că în sfârșit cotesc păreri de plaiurile mioritice, cum ai zis și tu 🙂 Chiar trebuie să o încerc, mai ales după părerile pozitive de pe aici.

    Apreciat de 1 persoană

  11. No…..săptămâna trecută mi-am comandat 🙂 revin cu detalii peste vreo 3 săptămâni :)) dar, oricum , foarte bine ca ai scris despre subiectul asta 😉

    Apreciat de 1 persoană

  12. Avatarul lui Fechete Lavinia
    Fechete Lavinia

    Vreau de mult timp sa incerc o cupa menstruala, dar ma gandeam ca va fi incomoda sau greu de curtat.Poate acum ma incumet sa incerc.

    Apreciază

    1. De curățat este foarte foarte simplu ☺️

      Apreciază

  13. Ahh, eram curioasa de ceva timp cum sta treaba cu aceste cupe menstruale, citisem una alta, dar totusi parca aveam o retinere, don’t know why!Dar citind cele scrise de tine, chestiuta asta cu cupa pare mai simpla decat gandeam eu!!Multam fain!!! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ia ceva perseverenta sa te prinzi cum funcționează, dar it’s good 🙂

      Apreciază

  14. Pfai,cât de curioasă am fost de părerea ta vizavi de cupa menstruală! Mă bucur să știu că nu e greu se folosit mai ales pe cât de murdară mi se părea mie toată treaba cu ea.:))

    Apreciat de 1 persoană

  15. Foarte util articolul si imi place foarte mult cum scrii! 🙂 Chiar ma gandeam sa o incerc si eu, mai ales pentru faptul ca e eco… fetele cu care am povetit erau cam sceptice, dar m-ai convins 😀 cat timp e valabil codul de reducere?

    Apreciat de 1 persoană

    1. Eu cred că merită încercată. Sinceră să fiu, codul este din cutia în care a fost ambalată cupa. Nu cred că are valabilitate 😀

      Apreciat de 1 persoană

  16. NOOO! nu stiu cum am putut sa ratez articolul asta. And YESSSS…deci e cool OrganiCup?! 😀 I’m buying it right now! (so happy) Pupici! :*

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) it’s a fresh one 😀 m-am pus pe treabă lately cu blogul .. recuperez ceea ce trebuia să fac acum ceva vreme 😀

      Apreciază

  17. Pff, nu as putea sa folosesc asa ceva, mi se pare o tortura :))

    Apreciază

    1. :))) nu este chiar așa. Bun, depinde și de gradul de sensibilitate al fiecăreia, dar nu este atât de înspăimântător 😀

      Apreciază

  18. As fi curioasa sa incerc..hmm,pana la urma te obisnuiesti

    Apreciază

  19. Desi nu-s o persoana chiar asa de pudica, nu ma incanta ideea de-a folosi o cupa menstruala. Ceva e scarry in toata treaba asta. 😀

    Apreciază

  20. Mna, vreau si eu sa o incerc. Ce tare esti ca scrii despre asta.
    Am mai citit despre cupa, dar la capitolul igiena nu ma convingea. I just can’t wrap my mind about something ce tre spalat, fiert, dezinfectat. Poate altii o pot face, dar eu nu stiu daca pot avea incredere in skillurile astea ale mele. Tot cred ca e messy, desi tu nu o descrii asa. Poate reusim sa ne intelegem. Baga-ma in giveaway pretty pls.

    Apreciat de 1 persoană

  21. Am mai citit in urma cu 2-3 ani un articol tot despre cupe menstruale si am fost foarte sceptica. Sincer nu era asa detaliat prezentat produsul si nu mi-a starit deloc curiozitatea. Acum ca am inteles mai bine ce este, cum se foloseste, dar si usurinta de a o folosi, as fi tare curioasa sa o incerc.

    Multumim pentru articol, pentru detalii si modul de prezentare. 🙂

    Fingers crossed!

    P.s. mi-e dor de un video pe Youtube!! Am aflat ca te-ai casatorit, deci probabil ai fost ocupata, dar astept cu nerabdare urmatorul vlog ilustrat !

    Apreciat de 1 persoană

    1. Voi reveni cel mai probabil în iulie pe Youtube 😀 Thank you, girl

      Apreciază

  22. De cativa ani (mai exact 4) ma bate gandul sa incerc si eu o cupa menstruala, but I have irrational fears :)))) Articolul tau m-a calmat si apreciez ca ai scris si despre lucrurile mai putin placute la ea, because it’s not all rainbows and sunshinee :))) Keep up the good work, you rock 😀 Si mai posteaza si pe youtube, you are missed ^_^

    Apreciază

    1. Este un pic scarry 🙂 Cel puțin și pentru mine a fost 😀 I will 🙂 Vreau să mă resetez în iulie și să fac mai multe pe blog 😀 Hugs

      Apreciază

  23. whoop, whoop, comentariu ^_^

    Apreciat de 1 persoană

  24. Avatarul lui Cristina Ramona
    Cristina Ramona

    Uff chiar acum cateva zile incercam sa le vorbesc prietenelor mele despre asta… nici poveste sa ma ia in serios! Si le-am promis ca imi iau eu una si o sa ma invidieze pentru cat de relaxata o sa fiu in zilele acelea.. de cosmar! Sunt pregatita sa le demonstrez cat de tare e cupa asta haha.
    Un review foarte bun, ca o discutie cu fetele… ma rog, macar una care intelege la ce ma gandesc!
    Huuugs

    Apreciat de 1 persoană

  25. Este cea mai buna inventie pentru femei pe care am incercat-o. Si eu am fost sceptica si am zis ca totusi pentru presupusele beneficii (la vremea aceea) merita sa risc 24 de euro. Nu as schimba-o pentru nimic altceva.

    Apreciază

  26. Super articol! Sincer nu ma asteptam sa gasesc review in romana 😂😂 de curiozitate, tie in cat timp ti-a ajuns cupa? Eu mi-am comandat pe la mijlocul lunii septembrie si inca astept.. :/

    Apreciază

    1. Hey 🙂 a ajuns într-o săptămână la poșta normală ☺️ Eu zic să le scrii lor sau să mergi la poștă să întreb dacă nu ți-a venit cumva un colet

      Apreciază

  27. Am dat si eu comanda. Astept sa imi vina si abia astept sa o incerc. Merci pentru review, doar asa m-am hotarit sa o iau. xoxo

    Apreciază

  28. Vi s-a intamplat sa nu se desfaca? La mine tocmai a ajuns comanda, am incercat ambele metode prezentate pe site dar mi se pare ca nu se desface, chiar daca o mai rotesc. Is it possible? A mai patit cineva?

    Apreciază

    1. Incearca sa mai tragi de ea putin , sa se miste putin. E mai dificil la inceout, sunt de acord, dar iti vine la un moment dat cum se face.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com