De ce trebuie să ții cont înainte să îți faci un tatuaj?

Cred că eram în anul 1 de facultate (o eternitate în urmă) când am decis că vreau un tatuaj. Unii oameni își fac anumite desene pentru că ar semnifica ceva (Fun fact: în închisorile din Rusia trandafirul este simbolul tinereții pierdute, înțelegi, Dănuța?), alții le dau semnificații noi sau personale, sau because pretty 🙂 Eu am  2 tatuaje: o rândunică (în 2011, desenată de mine, tatuată de un tip de la Old Bastards din Cluj, a durat cam 20 de minute, îmi amintește de rândunicile de sub streșina casei bunicii – love, în plus „filozofia” din spatele tatuajelor cu fluturi, cu omizile urâțele care metamorfozează în fluturi, se poate aplica și aici. Ați văzut vreodată puii de rândunică? Those guys are freaks!) și un bujor (sfârșit de 2016, desenat de Robert Ermac, durata aprox 4 ore, perfect suportabil. Bujor – pentru că este sensibil, pufos și plin de furnici, ca și mine :))) ).

tatuaj-tattoo-cluj-romania-coffentropy-sfaturiCâteva aspecte care cred că trebuie să le consideri atunci când vrei să mergi la un tattoo artist:

  • Dacă nu ești sigur/ă că vrei sau ce vrei să faci, rezervă-ți timp pentru a te gândi. Poți discuta cu un artist și poți să îți faci o programare peste un an. Dacă timp de un an nu te răzgândești, go for it!
  • Alege un salon safe. Cât de mult nu ai vrea să susții un amic al unui amic care lucrează acasă, fuck it! Altă scuză este „am vrut să economisesc și am ales un salon mai ieftin”. Bravo, ți-ai meritat hepatita! Ok, nimeni, sub nici o formă, nu merită hepatită, dar nu fi tâmpit/ă!
  • Nu fura! Sună biblic, deși nu intenționam! Dacă ai văzut ceva cool pe net și vrei exact aia, îmi pare rău, este deja luat. Știu că Pinterest este resursa supremă pentru „cute girly tattoos”, dar fiecare are stilul său de lucru. Let the artist do his/her work! Alege-ți persoana al cărui stil ți se potrivește.
  • Dacă te gândești că „Oricum există laser removal, dacă mă răzgândesc”, ai fix răspunsul dacă merită sau nu să îți faci un tatuaj – nu, nu merită efortul!
  • Nu există tatuaje temporare care să țină 2 ani! Este o aberație 🙂 Dacă vrei ceva temporar, sunt cele care se șterg cu apă sau body paint!
  • Cu cât este mai aproape de os  periost, cu atât durerea este mai intensă, dar asta o știe toată lumea. Să fim serioși, nu are cum să nu doară deloc. Este totuși un set de ace care îți penetrează pielea ca și o mașină de cusut. Senzația este asemănătoare cu o zgârâietură continuă. Tatuajele mele sunt pe antebrațul stâng, durerea a fost practic minimă. De ce antebraț? Îmi place zona, nu este nici ascunsă, nici foarte expusă.
  • Fun fact 2: de fapt, tatuajul este introducerea unor granule de pigment în derm . Mecanismul este foarte simplu: pigmentul este o substanță „străină” organismului și acesta îcearcă să o elimine cu ajutorul macrofagelor (țineți minte ora de biologie?). Fiind prea mari granulele, macrofagelor le ia mult timp să le înglobeze, dar totuși acest proces este unul continuu. Acesta este motivul pentru care tatuajele vor deveni mai „șterse” cu timpul. Cu cât mai fine sunt liniile unui desen, cu atât mai repede acestea își vor pierde din claritate (câțiva ani, dar trebuie să știi adevărul).
  • Va trebui să ai grijă cu expunerea la soare, mai ales dacă ai tatuaje intens colorate. Geek fact: culoarea neagră absoarbe radiația solară iar riscul unei arsuri pe zona respectivă crește. D-aia se recomandă să aplici SPF.
  • Nu întrebați „Cât a costat un anumit tatuaj?” De cele mai multe ori, nu este relevant.

tatuaj-tattoo-cluj-romania-coffentropy-sfaturi-4A! Mă enervează întrebarea „Când vei îmbătrâni, nu ți-e frică că va arata ciudat?” Băi..să fim serioși aici.. de parcă pielea smochinită fără tatuaj arătă dramatic de frumos! În plus, când am fost în State (hm, cred că voi scrie cândva și despre asta) am văzut o mulțime de bătrânei și bătrânele cu tatuaje. Prima chestie care mi-a venit atunci în minte a fost „Badaaasss! Vreau și eu!”.tatuaj-tattoo-cluj-romania-coffentropy-sfaturi-1P.S am găsit un canal pe youtube care dezvoltă subiectul mai detaliat: MasterPiece Tattoostatuaj-tattoo-cluj-romania-coffentropy-sfaturi-5

Voi aveți tatuaje, sau v-ați gândit vreodată să vă faceți?

14 răspunsuri la „De ce trebuie să ții cont înainte să îți faci un tatuaj?”

  1. Vreeeeau,vreau, vreaaaau!!!

    Apreciat de 1 persoană

  2. cel puțin vreo 3 + sleeve (vreau, căci de avut am dăcât doo. :)) )

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) mă bate și pe mine o juma’ de gând de juma’ de sliv

      Apreciat de 1 persoană

  3. Si eu am 2 si inca ma mai gandesc… Faza funny este ca eu am intrebat cand m-am tatuat „daca se poate inlatura vreodata daca nu il mai vreau”. Rsp a fost ” de ce il mai faci daca vrei sa il scoti?” Fair enough. Mi s-a dus ideea imediat si apoi gata. Forever happy ☺️

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) da.. nu știu.. mie îmi place 😉 și dacă aveam minimum de dubii înainte să le fac, după ce erau mine, nici nu mă gândeam că ceva nu-i cum trebuie :))

      Apreciază

  4. În ultimele trei zile m-am gândit și eu un pic la tatuaje. Știu că aș vrea pernițele lui Țuți imprimate pe pielea mea. Nu știu exact unde…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Vreau de mulți ani să îmi fac un tatuaj, dar încă nu am făcut-o pentru că nu am găsit un tatuator pe gustul meu. Sounds crazy I know, dar am ceva experiență cu pierce-urile.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Dacă nu m’aș că*a pe mine de frică de durere, aș avea deja tone de cerneală în piele. Am un top al tatuajelor pe care le vreau.
    But again…mor de frică! :))

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) hai că nu e chiar atât de rău. Eu cred că o injecție doare mai tare decât un tatuaj :))

      Apreciază

      1. Eu nu prea le percep dureroase ! Fiecare însă are pragul sau de suportabilitate sau sensibilitate ! Mai nasol parca e la pierce! Am trei , parca asta din buric a fost mai naspa senzația

        Apreciază

  7. Hei ! Am 6 tatuaje , cum necum cred ca ajung la 20 ! Primul a fost o pasăre colibri , apoi un elefant tip mandala, insula cu palmier , inima tip mandala , dana de inima rosie, si un inel de logodnă maias! Urmeaza pe 25 feb a.c o albină si o pereche de flamingo! Ah , e un microb asa frumos ! Ideea e că fiecare sa ne reprezinte intr-un fel sau altul ! Si de preferat in sensul bun ! 😃Tu ce idei vrei sa mai pui in practică?

    Apreciat de 1 persoană

    1. Aww 🙂 so nice! Și eu după ce mi-am făcut rândunica mă gândeam că that’s it.. dar.. :)))) nu! Nu am planuri tare marețe pe viitor, dar.. rândunica probabil va avea o familie, soon :))

      Apreciază

  8. ce dragut e bujorul!
    eu am 3, dar sunt modificate- marite de 6 ori :))
    si mai urmeaza…
    am si eu o randunica, dar a mea iese dintr-o colivie

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com