Comparatie „sampon” uscat Batiste & Balea

Ok. Să ne ințelegem, acesta nu este un șampon, pentru că nu îndepărtează impuritățile sau excesul de sebum 🙂  Folosim dry shampoo pentru a prelungi timpul dintre 2 spălări sau pentru a conferi un boost de volum părului. Am încercat mai multe branduri, dar cred că cele mai accesibile sunt Batiste (renumitul Batiste) și Balea (marca dm). Eu folosesc produsele destinate brunetelor, pentru că pulberea din conținutul produsului nu este albă și are o nuanță mai apropiată de cea a părului meu. 

Din start vreau să spun că aceste două produse sunt foarte asemănătoare …

  • volum = 200 ml
  • Parfum puternic (în special Batiste), dar care nu persistă mult timp în păr (thank God)
  • Sticle cu mecanisme de spray-ere aproape identice
  • efectul asemănător care „dispare” după câteva ore
balea-batiste-sampon-uscat-review
hehe, uite și cartonașul de pe instagram 🙂

… dar există și diferențe:

  • Preț: Batiste aprox 27 lei, Balea 10 lei (kind of big deal)
  • Batiste lasă un fel de reziduu închis la culoare la baza firelor de păr. Am observat de câteva ori că mi s-a colorat fruntea de la el și nu arătam deloc sexy.
  • Ingrediente: Batiste (Butane, Isobutane, Propane, Oryza Sativa Starch, Alchool denat., Parfum, Limonene, Linalool, Distearyldimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Iron Oxides) & Balea (Butane, Propane, Aluminium Starch (am citit că este safe și că se folosește pe larg în industria cosmetică), Octenylsuccinate, Alchool denat., Aqua, Distearyldimonium chloride, Isopropyl Alchool, Panthenol, Parfum, Iron Oxides) – tare „simpatică” listă.

balea-batiste-sampon-uscat-review-coffentropyÎn concluzie, nu cred că este foarte sănătos să folosim șampoane uscate de acest tip, mai ales că le și inspirăm ocazional în timpul puffăitului. Uneori, însă, eu am nevoie de o „depleoștire urgentă”, așa că vreau să am la îndemână un astfel de produs. Dacă este să aleg între cele 2, aș merge pe varianta mai ieftină și care nu îmi vopsește fruntea maro – Balea 🙂 batiste-balea-review-dry-shampoo

Voi ce produse pentru împrospătarea aspectului / volum folosiți? (Am încercat pulberea aceasta pentru volum, dar vreau altceva)

18 răspunsuri la „Comparatie „sampon” uscat Batiste & Balea”

  1. Cel care imi place mult este Batiste tropical, care nu lasa niciun fel de reziduu colorat prin par. Primul sampon uscat folosit a fost Klorane si atat de bine ne-am inteles, incat am crezut ca nu voi folosi in viata mea un astfel de produs. Noroc ca am descoperit varianta asta de Batiste, care e perfecta pentru mine. Eu l-am luat la oferta si a fost 17 lei, parca 😀

    Apreciază

  2. Si io le-am folosit pe amundouă. La kine Batiste ținea mai mult, dar mai tind să cred că, de fapt, scalpul meu produce mai mult sebum acum, când folosesc Balea şi probabil de aia şi tine mai puțin. Acum că mi s-au terminat tuburile (pentru că sunt într-adevăr salvatoareee) o să imi iau probabil Balea din nou, dar doar fiindcă e mai ieftin. Dacă aş avea mai mulți verzişori mi-aş lua Batiste. Eu m-am ințeles foarte bine cu el.

    Apreciază

    1. da, nu zic. Batiste este bun și miroase mai bine (unele dintre ele), dar merge și Balea 🙂

      Apreciază

  3. Eu am folosit doar Batiste si sunt multumita. Voi incerca si Balea.

    Apreciază

  4. Pudra de bebeluși e și ea eficientă pentru situații de criză…

    Apreciază

    1. Știuu, am folosit și eu o perioadă, dar e mai curățel cu spray :)) Metoda antică era făina 😉

      Apreciat de 1 persoană

      1. sau bicarbonatul de sodiu

        Apreciază

  5. Eu mă înțeleg bine cu Batiste Cherry, Tropical și Blush. Am auzit că cel Brunette lasă urme așa că nici nu mi-am mai bătut capul cu el. Dintre toate variantele Batiste Volume e cel mai eficient și de durată DAR dacă ai scalpul sensibil va reactiona după a doua – a treia folosire. Probabil e prea puternic. Când ajung în țară am să încerc Bâlea. Are și alte variante? :d

    Apreciază

    1. :)) Mai au ceva original și unul pentru blonde, dacă îmi amintesc bine 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  6. Gata, dau o fuga la dm dupa Balea :))

    Apreciază

    1. sa îmi zici cum a fost 🙂 sunt curioasă dacă sunt nebună și îmi plac chestii ciudate 🙂

      Apreciază

  7. Am incercat doar 2 astfel de produse: unul de la Batiste cu cirese si unul de la DM, albastru – Swiss O Frottee. Sa iti spun sincer, mi-a placut mult cel din DM si am dat pe el aproape 15 lei.
    Cu cel de la Batiste il folosesc foarte rar…de fapt, folosesc foarte rar acest tip de produs, insa cred ca este folositor si de avut in caz de urgenta.

    Apreciază

  8. Eu folosesc Batiste and I am in love ❤ O sa incerc Balea sa fac diferenta, dar folosisem si de la Loreal si nu mi-a placut asa tare ca Batiste. Ma salveaza cind dupa sala am de mers undeva si n-am timp sa imi spal parul.

    Apreciază

    1. Daa, sau dimineața când nu vezi încotro să o apuci pentru că întârzii 😀 😀

      Apreciază

  9. Eu am folosit numai produsele de la Batiste (de frică să nu aibă Balea alte rezultate) și m-am înțeles bine cu varianta Clasică, dar am înlocuit-o repede cu Blush, care este practic același lucru, cu un iz frumos de parfum. Am și Batiste Volume XXL, însă nu prea l-am mai folosit de luni bune. Îmbâcsește mai mult părul, de unde și ideea de volum (l-aș considera un fel de texturizator, maybe?). Dacă am ocazia poate mă joc și eu cu Balea. Until then, rămân cu Batiste (pe care l-am reachiziționat ieri căci era aproape terminat tubul meu :)) ).

    Apreciază

  10. […] uscat Balea pentru brunete – am mai scris despre el și aici, când l-am comparat cu cel de la Batiste. Concluzia rapidă este că îl cumpăr imediat după ce se termină sticla. Oricum nu exagerez cu […]

    Apreciază

  11. Fetelor, stiu ca sunt noua aici, dar feriti-va de samponul uscat de la Balea. Eu l-am folosit pentru breton (si nu mereu, il am in baie de cateva luni), iar in momentul de fata am o mica cheliuta chiar unde se intalneste cararea bretonului cu (cacofonie, maica!) cararea de pe mijlocul capului. Imaginati-va, ceva gen ” Danny DeVito”, dar nu CHIAR atat de respectabila… si cu breton. In fine, rad eu, rad, dar mai bine nu il achizitionati pe ala.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com