Bloom de Estee Lalonde

Bun! Dacă mă urmăriți pe Facebook știți deja că  aștept cu interes filmulețele lui Estee pe youtube. Am doar câteva canale de youtube care mă interesează cu adevărat, din variate motive, acesta fiind probabil preferatul meu. 

Îmi place de Estee pentru că este sinceră și vorbește despre lucruri simple, cu care ne întâlnim probabil majoritatea dintre noi. A început canalul ca și unul de beauty, acum însă, abordează teme mai variate: lecturi, dragoste pentru papetărie, produse de îngrijire, girl power..chestii de astea. Chestii simple, fără mare tam tam, dar eu cred că este important să existe și astfel de oameni în atenția publică, nu doar vedete siliconate și macho men cu pielea portocalie.6

Bloom – este  despre autocunoaștere și autoacceptare trecută prin experiența proprie. Cartea este împărțită în câteva capitole, corespunzătoare unor anumite perioade din viață  sau lucruri importante pentru ea. Recunosc că rezonează foarte mult ceea ce povestește ea în carte cu propriile mele trăiri și afinități. Felul ei de a scrie nu este diferit de cel de pe blogul ei – la fel de friendly & fun, deci cartea parcă este o postare luuuuuuungă 🙂 Bloom (n.r – a înflori 🙂 ) vine de la modificările prin care trecem toți/toate: de la un pișcot mic și speriat la o femeie puternică și mândră de ceea ce face. Și nu, nu se referă la asptectul fizic (există și capitole despre asta) ci la dragostea de sine.  Eu personal, trebuie să învăț să mă iubesc mai mult 🙂 Serios, în ultimii ani am ajuns și eu să „mă descopăr” și să apreciez mai mult cine sunt. Eram super complexată până nu demult de tot felul de tâmpenii, la care mă uit acum și mă gândesc .. what the fuck?  Un citat superb din Bloom este: The relationship you have with yourself is the longest relationship you’ll ever have. We have to work on this relationship just like we need to work on the other relationships we have in our lives. 

Ok! Be ready for some great book porn: hardcover cu partea de sus mată (aspect de material textil) iar cea de jos netedă/cauciucată + accente aurii, schemă de culori absolut superbă, fonturi perfecte, pagini lucioase cu o calitate a printului extraordinară atât ce ține de text cât și de fotografii, care again sunt selectate atâât de bineee.

Fata asta m-a motivat să:

  • fiu mai puțin critică cu propria persoană. Mă mir că nu sunt într-o depresie profundă, la cât self hate mă expun în fiecare zi.
  • go out more & meet people
  • scriu mai mult pe blog
  • fac mai multe poze de moment, nu doar pretty flatlays și chestii abstracte

5.jpgPentru cine este această carte?

  • pentru followerii ei pe youtube/blog
  • pentru adolescentele care trec printr-o perioadă mai puțin frumoasă din viața lor și au nevoie de o confirmare că da, lucrurile se vor schimba spre bine
  • pentru părinți de fete, care au uitat cum au fost când erau ei adolescenți

9Și ca să închei această postare kilometrică, voi enumera 3 dintre filmulețele mele preferate by E.L: reviste shopping 🙂 ,  acest video cu și despre Reggie, câțelul ei simpatic, sau acesta despre cumpărături de mobilă 🙂 

***

Update din 26 octombrie :))) Uuu, ziua mea a devenit acum și mai frumoasă 😉 Promit că nu am photoshop-at nimic 🙂

screen-shot-2016-10-26-at-19-29-53

20 de răspunsuri la „Bloom de Estee Lalonde”

  1. De la tine am auzit de gagica asta. Eu nu prea mă uit la video-uri pe youtube, dar sigur mi-a atras atenția cartea. Cel puțin din pucnt de vedere estetic…

    Și…hm, știu ce spui de legat de povestea cu relația cu propria persoană. Și pe mine tot recent m-a trosnit faptul că sunt prea judgy judgy cu mine, motiv pentru care în ultima vreme chiar am lăsat-o mai moale. Și, oh, boy…se simte diferența.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Bine faci că nu stai pe youtube 🙂 mie îmi consumă câteva ore bune/săptămână treaba asta..deși, dacă este să mă gândesc, este timpul în care mă relaxez.. așa mai chick-ish , dar it works :)))

      Apreciat de 1 persoană

  2. Seems nice. O sa dau si eu un search pe Youtube sa aflu mai multe 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Si eu o ador pe Estee , e un om asa frumos , inside out, chiar imi doresc sa imi iau si eu cartea asta.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Am si eu cartea asta pe wishlist, dar nu eram sigura daca sa o iau sau nu. Acum stiu sigur ca o vreau. Foarte frumoasa postarea ta si personala. Self hate, pfff, greu subiect. Cred ca toti avem partea asta neagra in viata noastra. Si eu sunt acum intr-o perioada de tranzitie sa ii zicem asa si caut in fiecare zi un lucru oricat de mic pe care l-am facut si ma face sa fiu happy cu mine. Cred ca toti ar trebui sa ne acordam 5 minute in care sa ne bucuram de lucrurile pe care le facem.

    Wooow, cel mai lung comment al meu ever, dar chiar m-a inspirat postarea ta. I have so much love for your blog ❤

    Apreciat de 1 persoană

    1. Aw, îți mulțumesc pentru apreciere și pentru tot ce ai scris în comentariu (nu, nu este lung!). Cred că ți-ar plăcea cartea. Am văzut că o poți comanda la pre-sale și pe okian, în ideea că ajunge în cam 2-3 săptămâni. Dacă erai în Cluj, ne vedeam să ți-o împrumut 🙂 Hugs

      Apreciază

  5. Mi-ar placea si mie sa citesc cartea, cred ca e super interesanta. Eu nu o urmaresc de mult, dar imi place stilul ei. Pare sa fie foarte down-to-earth 🙂 Kisses

    Apreciază

    1. cartea este okay 🙂 da, stilul ei este goals 🙂

      Apreciază

  6. Deci ceea ce îmi place la femeia asta cel mai mult e păruul. Ani de zile m-am chinuit să îmi stea așa wavy, tuns așa. Dacă am 3 zile la activ când am reușit e bine. Unii îs norocși de la natură. Alții au două vârticușuri, se vopsesc o dată și înfundă cada cu păr care cade și au craniul ca „o pistă de aterizat elicoptere”, ca să îl citez pe prietenul meu. Aparte de acest aspect foarte superficial :))) (sory) trebuie să spun că filmulețele ei de pe youtube îs foarte șmechere, foarte fain filmate. Și ca să îți recomand și ceva interesant din zona youtube la care să te uiți zilele astea îți recomand reportajele despre industria fashion făcute de Alexa Chung. Îs awesooome. Toate aspectele, de la universitate până la croitori și catwalk. Îs foarte mijto.

    Apreciat de 1 persoană

    1. daaa, le-am văzuuut 🙂 very nice. Referitor la păr.. tu crezi că există cineva pe planeta asta căruia să-i stea părul aranjat mai mult de 30 minute?:)) Bine, asta dacă nu bagi o tonă de fixativ.. dar.. no one looks that good 🙂 Tipa asta are și un canal de vlog, și acolo.. părul nu este deloc fancy :))

      Apreciază

      1. :))) cunosc norocoşi care au o podoapă capilară enervant de mijto şi nu fac mare lucru pentru asta. Dar ai mare dreptate. Ehh..unii îs mai norocoşi, alții mai puțin. Noi să fim sănătoşi :))

        Apreciat de 1 persoană

      2. :))) așa-i.. sip sip din jinică

        Apreciază

  7. In putinul timp liber pe care il rezerv vlogurilor, ma uit si la Estee Lalonde, desi favorita mea este Ingrid Nilsen. Nu stiam, insa, ca a scos si o carte. M-ai facut curioasa in sensul acesta. 🙂 Pare interesanta!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Ah, ce fain că ai carteeeaaa! De pe Amazon Uk ai comandat? 😀 Ci eu sunt mare fan Estee, încă de la început o urmăresc pe YouTube și îmi place mult cum a crescut în timp. Apreciez culoarea cu care ai scris titlul cărții în articol! 😉

    Apreciat de 1 persoană

    1. :))) mini touches. Dacă vrei, ți-o împrumut 😉

      Apreciat de 1 persoană

      1. :O Chiar că vreau! Aș fi cea mai fericită pisică din Univers. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  9. Ce fain! Mă mai uit şi eu la clipurile ei, îmi place că s-a reinventat uşor-uşor, la fel ca The Anna Edit. Uite că nu ştiam că are blog sau uitasem, în orice caz, arată fain! Eu cu https://www.youtube.com/user/ohhaiclaire mi-am început nebunia de a urmări vloguri. Oh, and Vlogmas now… ❤ Pure joy!

    Am trecut şi eu printr-o relaţie not that great with myself, iar asta a destrămat multe relaţii în jur. A durat ani să mă reconstruiesc şi totul se reconstruieşte în continuare, dar a dispărut the self-hate. Am decis că I should be my own best friend şi a funcţionat în cele din urmă. Yoga şi healthy/healthier eating au ajutat mult.

    La partea de go out and meet people încă nu mă descurc. Am ieşit "în tinereţe", cum îmi place să zic, mult. Când http://www.wolf25.ro era "pe val", se suprapuneau şi evenimentele de profil. Dar de vreo 3 ani găsesc cea mai mare bucurie în ieşiri rare cu oameni dragi, în ieşiri la cină cu omul iubit, în citit acasă, în petrecut timp bucurându-mă de lucruri simple. Acum merg la evenimente din zona literară, dar tot nu mă simt as la partea de socializare. Dimpotrivă. Şi cumva poate pierd la partea asta, dar îmi place să cred că se poate şi altfel, fără prea multă expunere. Ca Murakami. :))

    ❤ Îmi place ultima poză cu tine & what a great hair colour! 😀

    Ahhh, şi ce surpriză faină mesajul de la Estee! Great job! 😀 Awesome review indeed!

    Apreciat de 1 persoană

  10. […] 10. „The Catcher in the Rye” de J. D. Salinger 10. „The old man and the sea” de Ernest Hemingway 9. „The Circle” de David Eggers + Review aici 8. „Dragostea modernă” de Azis Ansari 7. „Girlboss” de Sophia Amoruso + Review aici 6. „Perfume” de Patrick Suskind 5. „The book of Palms” H Walter Lack 4.„In the Company of Women” de Grace Bonney 3. „The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well” de Meik Wiking  Varianta în română Editura Litera 2. „Nasty Galaxy” de Sophia Amoruso 1. „Bloom” de Estee Lalonde + Review aici […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com