Instagram Do’s & Don’ts

Instagram prinde contur și în România. Yay! Cred că v-ați dat deja seama cât de mult iubesc platforma aceasta, așa că am decis să scriu un articol despre ceea ce îmi place sau ceea ce detest cu pasiune la profilurile de instagram 🙂 Sper că nu va arunca nimeni cu roșii stricate după mine 🙂 

DO:

  • Fii creativ/ă: fie că folosești o tematică de feed, o schemă de culori, spui o poveste sau îți faci publicitate magazinului/site-ului/patiseriei, respectă-ți publicul.
  • Editează-ți pozele. Aici nu vorbim despre photoshop și nu știu ce alte giumbușlucuri (atât de mult îmi place cuvântul ăsta – giumbușluc 🙂 chiar dacă nu se potrivește, dar ați înțeles voi), dar despre elementele de bază: contrast, luminozitate sau orientare. Instagram oferă toate tool-urile astea integrat și depui 0,05 efort, dar pozele arată bine.
  • Cât de clișeu și dulcegăresc nu ar suna, dar .. Be yourself! Oamenii apreciază identități și personalități. Giumbușluc!
  • Folosește #-urile potrivite și fă parte din comunitate. Astfel le permiți oamenilor să te găsească, cunoască și urmărească. Vezi ce # folosește comunitatea din care vrei să faci parte & use them. Mai multe la acest subiect a scris și Diana Solomon (click).  Un alt sfat ar fi să separi # într-un comentariu separat sau la sfârșitul caption-ului. (Doar # scrise de tine la poza ta vor avea trimiteri)

Câteva profiluri frumoase pe care le urmăresc cu mare mare drag (sau dacă vă plictisiți, puteți să vedeți lista completă în categoria following de pe pagina mea): (click pe imagini și găsiți comentarii + link-urile aferente 😉 ) International blogs, creatives, pets, Bloguri românești :

(mai aveam pregătite încă 6 screenshoturi, dar risc să fac un articol kilometric)

DON’T

  • Nu posta chiar orice ai prin telefon și nu face spam. Less is more!
  • Te rog, nu participa la toate concursurile existente pe internet. Eu ador challenge-urile și îmi place să particip la concursuri, dar le aleg. Îmi plac concursurile creative, care îmi dau o temă și mă lasă să o abordez din perspectiva mea și folosind tematica și stilul feed-ului meu. Personal, urăsc spamul cu imagini regram-uite de pe nu știu ce pagină, care îmi și dau tag, pentru că trebuie să își crească ei comunitatea. EW! Sinceră să fiu, în 99% cazuri, le dau unfollow sau spam.
  • Nu scrie link-uri în comentarii! Nu funcționează așa. Bun, funcționează doar de pe un calculator/laptop și oricum arată ciudat. Nu faci decât să încarci comentariul de sub poză și să distragi atenția într-un mod mai puțin favorabil.
  • Puzzles! Oh, Lord! Astea le urăsc din toată inima! 🙂 Nu arată bine nici când deschizi profilul respectiv (pentru că orice poză nouă va distorsiona creația, no shit, right?), nici când impui followerii tăi să-ți scrolluiască 9-12 poze aiurea, tâmpite și fără sens, care ar forma un tot întreg. Just don’t!
  • Revenind la #…. Nu folosi hashtaguri generalizate la absurd, cum ar fi: #instagram #dog #cat #music. (Eu folosesc câteva # care consider că mă reprezintă: #ilovecluj #viataincluj #localsmd (pentru Chișinău, totuși)  #doodles #igromania sau cele tematice #alatarte (o patiserie franceză din Cluj) #14zileinstagram (challenge-ul care l-am acceptat în ultima vreme) #minimalculture, etc.)
  • Follow 4 follow must die! A! btw.. câteva luni în urmă am aflat despre existența unor aplicații care te ajută să îți crești numărul de followers sau likes. Am trăit sub o piatră, i know 🙂 This is wrong on so many levels. Dar… oricum.. dacă vrei să îți deai seama de realitatea lucrurilor, profilurile pumped cu ajutorul respectivelor aplicații au și followeri ciudați (no name, cifre, caractere random – useri creați pentru astfel de aplicații). Se înțelege când numerele sunt crescute intenționat când din 3k followers conturile adună 15 likes la poze.. I mean.. serios?:) De ce?

Folosit corect, profilul tău de instagram poate fi o sursă de relaxare, creativitate, un portofoliu, meniu, catalog de produse, idei, colaborări, dragoste, fluturi în stomac, energie, tinerețe fără batrânețe și viață fără de moarte. Ok, nici chiar așa…I was just checking dacă mai este cineva atent :)) Ideea este că Instagram reprezintă o ocazie superbă de a te manifesta creativ sau chiar promova. Am scriu un articol despre Instagram for Business pe Instagramology. If curious, check it out!

Ce ziceți, facem un challenge? Cine e pe instagram? Let’s do this!

33 de răspunsuri la „Instagram Do’s & Don’ts”

  1. Well…frumos articol 🙂 kisses

    Apreciat de 1 persoană

  2. Da, big like pentru articol! Recunosc ca nu eram cea mai atenta la ceea ce postam pe instagram. Dar incerc sa imi schimb „comportamentul” :))
    I am up for a challnege 😀
    Pupici! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. ii, mulțumesc :* Buun, deci trebuie să inventăm o temă și.. uu, updates soon 😉

      Apreciat de 1 persoană

      1. Yup!
        Have a nice day! 😀

        Apreciat de 1 persoană

      2. zi faină și ție!

        Apreciază

  3. Foarte util articolul si mie se par absolut de bun simt tot ce ai scris 🙂 Imi place foarte mult ilustratiile tale! Thumbs up!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumeesc frumos frumos 🙂

      Apreciază

  4. mă simt datoare să-ți mai las un profil de Insta de urmărit. Eu l-am descoperit recent și vreau să-l arăt tuturor, pentru că e fix exemplu de ”Așa DA”: https://www.instagram.com/cottagefarm/

    Apreciat de 1 persoană

    1. ooo, da! Culori, forme, tematică, ceramică :))

      Apreciat de 1 persoană

  5. Ti-am zis eu ca esti un mic insta guru :))) Cred ca cel mai stresant aspect la insta este variatia de followeri, in sensul ca vine cineva, iti da follow, pentru ca apoi sa iti dea aproape imediat unfollow. Really???? Eu am fost socata initial sa vad ca exista asa ceva, dar am si eu naivitatea mea personala. Iti las un profil de insta care imi place enorm de mult si mi se pare foarte gandit https://www.instagram.com/thepinkdiary

    Apreciat de 2 persoane

    1. :)) Asta cu followers..happens all the time 🙂 Chiar zilele trecute mă uitam 813.. refresh.. 812.. 814 … 815 .. 813 :))) deci…
      Pretty one! i-am dat follow 😉

      Apreciat de 1 persoană

  6. Ce onoare să fiu în aceeași listă cu talentoși ca @ileana.zwei sau @yannzosmer, pe care le urmăresc de multă vreme. Legat de follow unfollow thing. Prima oară când mi-am făcut Instagram vedeam cum azi am 104 followeri, mâine 99. Și mi-am zis: Ce pisici se-ntâmplă aici? După ce am aflat de treaba asta penibilă îmi venea să îmi șterg contul. Dar se întâmplă și la case mai mari (ăia care trec de 100k). Fotografi talentați fac chestia asta, care mă dezamăgește profund. Înțeleg că de la un punct încolo contul se monetizează și faci bani din el, dar tot de c**at mi se pare. Să zicem că acum, după aproape un an de Instagram, mai pot accepta ideea de a da follow cuiva care are cont ok și dacă vezi că nu îți dă înapoi, îi dai unfollow că îți apare în feed și poate nu te interesează imaginile respective. Dar, dacă ai dat follow, omul îți dă înapoi și tu dai unfollow, asta-i penibil. E ca și cum eu vin și îți zic ție: „vai ce castraveți faini ai în pungă” (în timp ce tu ai niște ridiche în mână) și dacă celălalt nu îți complimentează ridichea îi zici „tu chiar mănânci porcăriile alea de castraveți?”. În sfârșit! Overall, ceea ce ai scris sunt fix concluziile la care am ajuns și eu.

    Apreciat de 2 persoane

    1. :))) Oh, dar cât de supărată ai fost 🙂 Nu șiu.. eu poate-s egoisto, nesimțită, dar dau follow atunci când îmi place ce postează persoana respectivă, nu din politețe. Îmi place să dau scroll și să văd tot felul de postări faine și frumoase, iar uneori..dacă mă dezamăgește ceva .. dau unfollow. Nu e mare matematică.. dar mă rog.. Fusesem la un event de insta stuff și s-a discutat că ar fi drăguț să urmărești profilurile care te urmăresc..dar .. sunt atâtea profiluri create doar cu scop de reclamă..și aia făcută atââât de prost, că nu vreau așa ceva în feed. Don’t get me wrong, îmi plac profiluri de business.. am câteva tare nice pe care le urmăresc cu atenție..dar sunt puține 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      1. Macar sunt linistita ca nu am fost singura care s-a simtit frustrata de asa ceva 😀 Merg dupa aceeasi idee ca si tine, Irina: dau follow cui imi place si aia e. Of course ca iau in considerare si pe cei care ma urmaresc, ma uit in news feedul lor si daca imi place, dau follow. Daca ai un business despre surubelnite si nici nu mi le pui in vreun fel de poze cu flori, rujuri si alti zurgalai, nu exista nicio sansa sa urmaresc asa ceva. De asemenea, sunt o gramada de profiluri care au poze de toata jena, dar recunosc ca am vreo 2 sau 3 pe care le-am pastrat cu scopul de a invata dupa metoda „asa nu”.
        Ufffff, iar ma gandesc ca se duce naibii lumina naturala si lucrurile vor fi din nou foaaaaarte complicate 😦

        Apreciat de 1 persoană

  7. Ce onoare să fiu în aceeași listă cu talentoși ca @ileana.zwei sau @yannzosmer, pe care le urmăresc de multă vreme. Legat de follow unfollow thing. Prima oară când mi-am făcut Instagram vedeam cum azi am 104 followeri, mâine 99. Și mi-am zis: Ce pisici se-ntâmplă aici? După ce am aflat de treaba asta penibilă îmi venea să îmi șterg contul. Dar se întâmplă și la case mai mari (ăia care trec de 100k). Fotografi talentați fac chestia asta, care mă dezamăgește profund. Înțeleg că de la un punct încolo contul se monetizează și faci bani din el, dar tot de c**at mi se pare. Să zicem că acum, după aproape un an de Instagram, mai pot accepta ideea de a da follow cuiva care are cont ok și dacă vezi că nu îți dă înapoi, îi dai unfollow că îți apare în feed și poate nu te interesează imaginile respective. Dar, dacă ai dat follow, omul îți dă înapoi și tu dai unfollow, asta-i penibil. E ca și cum eu vin și îți zic ție: „vai ce castraveți faini ai în pungă” (în timp ce tu ai niște ridiche în mână) și dacă celălalt nu îți complimentează ridichea îi zici „tu chiar mănânci porcăriile alea de castraveți?”. În sfârșit! Overall, ceea ce ai scris sunt fix concluziile la care am ajuns și eu.
    P.s. My favourite account at the moment: @meganhess_official. I l-am luat la puricat de la prima postare din 2012 până amu :)) Fashion Illustration at its best.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Uuh cât adevăr grăiești! Puzzles bleah, aplicații care îți bagă followeri pe bandă rulantă și mai bleah plus că fac spam cu menționările în comentarii la profiluri de alea fake. Nașpa.
    Ooh mi-am amintit, „im😇looking😎for😍a💃man😘to💋love💖” kind of profiles! Hate theeeemmm!!!
    Si da…faza cu regramul tuturor concursurilor e enervant. Eu fiind mai mult pe partea de beauty sunt zile când e plin feedul de aceeași poză reprezentând același concurs. Uf!
    Mi-a plăcut mult articolul mult! Sfaturi utile! Pupici 💋

    Apreciat de 1 persoană

    1. Șterge tu imaginar un „mult” 😱😂

      Apreciază

    2. :))) da, știu. Postez uneori câte ceva de ce-s atât de mândrăă și îmi apare notificare cu 2 new followers. And guess what.. :)) they need men to fall in love, not my bullshit :))
      Mulțumesc :*

      Apreciat de 1 persoană

      1. Dap!! Fix fix! 😂 :*

        Apreciază

  9. da da da da! Sa fie challenge! 🙂 🙂 🙂 Am patit si eu treaba asta cu follow/unfollow si mi se pare chiar dubios..dar na..fiecare cu stolul lui de pasarele :))

    Apreciat de 1 persoană

  10. Foarte fain! Sunt multe profiluri foarte misto, pe care e o placere sa petreci timp….iar timpul zboara repede acolo! Incerc si eu sa postez cat de fain pot si sa ma folosesc de editarile pe care le am, insa nu exagerez niciodata! Unele poze extrem de editate se vad chiar urat! Strica mult!

    Apreciat de 1 persoană

    1. așa este! 🙂 Eu am descoperit o aplicație extrem de periculoasă.. cam cum sunt și filtrele de snapchat. Aplicații care îți modifică aspectul la nivelul la care nu vrei să te mai vezi în oglindă după aia :))

      Apreciat de 1 persoană

  11. Avatarul lui Cristina Baronescu
    Cristina Baronescu

    Super! Mi-a placut sa citesc acest articol. Am invatat cateva aspecte importante despre insta. Multumesc, Irina! Te pup!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mă bucur că am fost de ajutor 😍 te pup

      Apreciază

  12. I love Instagram! Si asta pentru ca prin hashtags pot ajunge de la prietena mea, la cine stie ce tipa din Australia care are poze din calatorii superbe, sau mai stiu eu ce minunatii gasesc acolo. LOVE LOVE LOVE!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Eu am doua bile negre , foarte rar imi editez pozele si am obiceiul sa las link-uri in descrierea pozei pentru ca multi nu stiu ce inseamna Link in bio.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Primul pas este să admiți că ai la ce lucra :))

      Apreciat de 1 persoană

  14. […] Pe Instagramology am găsit un articol foarte util despre Instagram for Bussiness. Este scris de Irina, pe care acum am descoperit-o. Pe blogul ei am dat de un alt articol despre „Insta”: Do`s and Don`ts. […]

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com