Cum sa faci cumparaturile la reduceri?

rr

Mie îmi place să fac cumpărăturile în sezonul de reduceri, aș zice chiar că îmi place să fac shopping doar în această perioadă 🙂 Și pentru că taare multă lume nu este de acord cu mine, am decis să încerc să vă conving că nu este chiar atât de rău 😉 Până în 31 iulie marea majoritate a magazinelor vor avea prețuri mai mici și am adunat o listă de sfaturi „Cum să faci shopping în perioada reducerilor”

  1. Când spui SALES, te gândești la mulțimea de oameni care se înghesuie la rafturi, cabine de probă și case de marcat, așa-i? 🙂 Eu aș zice că depinde! Depinde de ziua și ora la care mergi la magazin. Prima parte a zilei este ideală – lume puțină, aer condiționat, liniște și pace. Este adevărat că nu toți își permit luxul de a umbla prin magazine în timpul zilei sau de dimineață, dar dacă ești prunc de școală și ai vacanță sau student/ă în/după sesiune, go for it! A! Miercurea este ziua ideală pentru că cele mai multe magazine își reînnoiesc stocurile sau trec la reduceri mai mari  (de la 30% la 50% și tot așa)exact în ziua de miercuri 😉
  2. Poartă ceva comod la cumpărături! O rochie și balerini (care se scot ușor) will do the trick. Normal că nu ai chef să probezi nimic când știi că ai de dezbrăcat 10 straturi de haine, accesorii, eșarfe, sandale cu șireturi și mai știu eu ce 🙂
  3. Când te gândești să cumperi un anumit articol vestimentar sau încălțăminte alege mărimea potrivită! Nu te baza pe faptul că poate vei ține nu știu ce dietă și vei slăbi miraculos pentru blugii sau rochița aia cute care nu există decât în mărimi mici. Cumpără doar lucruri care îți vin și pe care le vei purta cu plăcere!
  4. În aceeași ordine de idei, recomandarea mea este să probezi tot ce vrei să cumperi. Am avut „norocul” să îmi cumpăr tricouri oversized care aratau foarte bine pe umeraș, iar pe mine parcă erau saci de pânză. Chiar dacă e coada mare la cabina de probă, stai acolo! 🙂 Nimeni nu are atâția bani și spațiu în dulap încât să își cumpere chestii inutile. În plus, în această perioadă, politica de retur a magazinelor este mai dubioasă.
  5. Două lucruri importante, valabile nu doar pentru această perioadă este să te gândești cum va arăta haina respectivă după 2 spălări și dacă trebuie călcată după ce o speli. Eu urăsc să calc hainele. Bine, dacă este vorba despre o haină mai elegantă sau pe care o porți rar, no problem, dar dacă discutăm despre un tricou de zi cu zi..e altceva. În magazin, la momentul achiziției, toate hainele arată bine, sunt noi, curate și călcate.
  6. Nu cumpăra articole trendy, pentru că aproape sigur, până anul viitor, când vei avea ocazia să le porți, trendul va fi depășit.
  7. Dacă îți pasă de tendințele fashion, fă un „research” acasă și vezi ce culori/texturi/materiale vor domina sezonul viitor. Uite ce zice Pantone aici.
  8. Tot timpul este recomandat să verifici starea hainelor. Nu cumpăra articole descusute, rupte, fără nasturi sau murdare (de fond de ten, spre exemplu). Dacă ai găsit ceva ce îți place extraordinar de tare, dar are un defect, încearcă să obții un preț mai bun la casa de marcat.
  9. Eu una urăsc să intru într-o cabină de probă murdară, plină de umerașe, haine pe dos, etc., etc. Vă rog enorm de mult, strângeți-vă lucrurile. Mie mi-e milă de angajații magazinelor de retail în sezonul reducerilor. Nesimțirea clienților atinge cote maxime. Când am de probat ceva, îmi organizez lucrurile și le strâng înapoi pe umerașe, le scot din cabină și le las la intrare. WTF! Cât de complicat poate fi?
  10. Ultimul și cel mai bun sfat (după părerea mea) este să faci cumpărăturile online. De când majoritatea magazinelor au și vânzări online, a devenit ultra lejer să faci cumpărăturile. Livrarea la magazin este de cele mai multe ori gratuită, poți găsi modele sau lucruri care nu ajung în magazinele din România (spre exemplu H&M are produse de îngrijire și make-up, decorațiuni, accesorii pentru animalele de companie!! iar Stradivarius – papetărie!!! și decorațiuni, etc., etc.) . Un avantaj enorm este faptul că produsele vin de cele mai multe ori de la stocul central, adică nu au fost niciodată pe rafturi – sunt frumos împachetate și eviți să cumperi ceva cu defect. Mai jos am să las link-uri la magazinele mele online preferate.

P.S Vreau să fac o categorie nouă pe blog:  3/3 = 3 articole pe săptămână în care voi aborda un anumit subiect 🙂 Asta se va întâmpla în ultima săptămână din lună 😉

P.P.S Magazinele online (click pe denumire) din care îmi cumpăr haine/accesorii în sezonul reducerilor sunt:

Sper că au fost utile sfaturile de mai sus. Dacă aveți alte sfaturi, completări sau sugestii, vă rog să le adăugați jos în comentarii 🙂 Succes la cumpărături și profitați de reduceri!

Vezi și : 10 chestii pe care recomand să ți le cumperi la reduceri 😉

18 răspunsuri la „Cum sa faci cumparaturile la reduceri?”

  1. Eu studiez bine oferta online si ma duc pregatita de atac in magazin 🙂 Apropo de punctul 9, am facut shopping la Oysho si mai intai am golit cabina de proba pentru ca nu mai aveam spatiu pentru ce voiam eu sa probez. Nepunand ca mi se pare urat sa lasi hainele acolo, ca poate printre ele se afla singurul S din magazin si o nebuna (cough) il cauta disperata. It happened more than once :)))

    Apreciat de 1 persoană

    1. :)) eu folosesc aplicatiile mobile si cumpar de pe telefon, on the go :))

      Apreciat de 1 persoană

  2. Super , sa stii ca mi-e asa dor sa merg la shop shop , n am mai fost in mall de mai bine de 2 luni (groaznic nu😂😂😂) , ai putea zice ca am salvat bani insa neah neah neah nu te grabii sa tragi concluzii pripite , am facut shopping online , ultima comanda a fost la carti , nu am putut sa ma abtin avand in vedere ca am gasit carti la 6.50, asa ceva nu se refuza 😂😂😂

    Apreciază

    1. Te inteleg perfeect 😉 eu am mult prea multe carti acum, dar parca mai vreau vreo 2 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  3. Doamneee, am abuzat de cuvântul „cabine”. Eh așa îmi trebuie dacă nu recitesc textul înainte să apăs Send. Mă scuză căsuța minusculă pentru comentarii care nu-mi permite prea multe manevre. :)))

    Apreciat de 1 persoană

      1. Thanks :”>

        Apreciază

    1. Stai what?:)))) Am lăsat un ditamai comentariul…despre ala vorbeam. S-a șters singur sau??? :)))))

      Apreciază

      1. Nu știu ce s-a întâmplat.. Nu am văzut decât comentariul ăla mai mic ș m-am gândit că l-ai șters tu primul :(( oh whyy, acum sunt și mai curioasă ce ai zis 🙂

        Apreciază

      2. Poate a intrat în spam?:)))

        Apreciază

      3. nu știu ce s-a întâmplat 😦 sad times

        Apreciază

      4. Dacă ești de pe aplicație, intră la „vezi administrator” și caută în spam/pending/trash. L-am scris din nou și mi-a arătat „răspuns publicat” dar tot nu e vizibil. Iar eu din nou ca o maimuță fără minte nu i-am dat un copy înainte! :)))))

        Apreciază

  4. Traiasca shoppingul online, nu stiu daca as mai avea nervi pentru un maraton de magazine.

    Apreciază

    1. :)) i feel you 🙂 deși am fost ieri prin sephora… in trecere 🙂 got some goood stuff

      Apreciat de 1 persoană

      1. Asteptam sa ne zici ce bunatati ti-ai luat! 🙂

        Apreciază

      2. Will do 😉

        Apreciază

  5. […] Tips & Tricks – Cumpărături la reducere […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com